Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jičíně zmizí ze dvou míst kontejnery, nahradí je podzemní nádoby

V Jičíně příští rok zmizí z ulic ve dvou lokalitách kontejnery a nahradí je velkokapacitní podzemní odpadní nádoby. Prvním místem bude křižovatka Tyršovy a Husovy ulice nedaleko základní školy a druhým nábřeží Irmy Geisslové, uvedl mluvčí radnice Jan Jireš. Rozhodli o tom 19. září zastupitelé města. Pořízení dvou podzemních kontejnerů a nákup dalších klasických vyjde město na 3,38 milionu korun, většinu nákladů má pokrýt dotace.

„Především na křižovatce Tyršova a Husova docházelo k častému přeplňování kontejnerů. V blízkosti je řada provozoven, bytů i základní škola. Podzemní nádoby na odpad budou v Jičíně novinkou,“ uvedl Jireš.

Počet míst, na nichž by klasické kontejnery mohly být nahrazeny podzemními, nemusí být v Jičíně konečný. „Vytipovali jsme celkem pět míst. Podzemní kontejnery mají čtyř a půl krát větší objem běžného kontejneru, takže by nepořádek kolem kontejneru měl zmizet. Věřím, že v dalších letech se tato technologie svozu odpadu bude dále v našem městě šířit,“ uvedl místostarosta Petr Hamáček.

V sedmnáctitisícovém Jičíně zpracují ročně tisíce tun odpadu a objem v posledních letech výrazně roste. Podle vedení radnice to souvisí s ekonomickou situací společnosti, daří se nám dobře, proto produkujeme více odpadů. Město nakládání s odpady dotuje. Roční ztráta při svozu a zpracování netříděného odpadu činí téměř 400 tisíc korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky odpad, třídění odpadu, Jičín, popelnice, kontejner, Irma Geisslová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně zmizí ze dvou míst kontejnery, nahradí je podzemní nádoby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.