Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Součástí mapové aplikace města je nově i interaktivní adresář sociálních služeb

Populární adresář sociálních a dalších souvisejících služeb, které město Hradec Králové dosud klientům poskytovalo pouze v tištěné a elektronické podobě brožury, je nyní součástí i mapové aplikace města. Nabízí dynamickou legendu a vyhledávání rozdělené podle cílových skupin, jako jsou senioři, osoby se zdravotním postižením, rodiny s dětmi nebo osoby v obtížných životních situacích.

Uživatelé nové digitální mapy mohou při hledání vhodného poskytovatele sociálních služeb a informacích o něm využít celou řadu praktických nástrojů této aplikace. Hlavním průvodcem je intuitivní vyhledávač, možná je také změna mapových vrstev s čísly popisnými nebo se zobrazením ortofotomapy. Klienti a jejich rodinní příslušníci jistě ocení i měření vzdáleností nebo tisk části mapy.

„Každý člověk se nejednou v životě octne v náhlé nebo delší čas trvající složité situaci. Je důležité řešit každou takovou zátěž co nejdříve. V dnešní době není důvod zůstat ani v té na první pohled neřešitelné situaci sám, je potřeba nebát se obrátit na příslušné odborníky. Tento adresář by měl sloužit k rychlému nalezení vhodné služby těm, kteří potřebují pomoci,“ říká náměstkyně primátora Anna Maclová, odpovědná za oblast sociálních věcí. „V sociálních službách v Hradci Králové pracují zkušení a ochotní lidé, stejně tak je možné se obrátit i přímo na odbor sociálních věcí a zdravotnictví magistrátu.“

Digitální adresář sociálních služeb je umístěn na webových stránkách odboru sociálních věcí a zdravotnictví, brzy se stane také důležitou součástí připravovaného sociálního portálu města. Magistrát rovněž počítá i nadále s vydání aktuální tištěné verze adresáře pro klienty, kteří nemají možnost nebo zkušenost s využíváním moderních digitálních technologií.

Odkaz na mapu sociálních služeb najdete zde.

Tisková zpráva

Štítky mapa, pomoc, kontakty, sociální služby, Hradec Králové, Anna Maclová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Součástí mapové aplikace města je nově i interaktivní adresář sociálních služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.