Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Část lanovek v hradeckém kraji omezila provoz a jezdí o víkendech

Část lanovek v Královéhradeckém kraji omezila provoz a jezdí nyní jen o víkendech. Ve středních a východních Krkonoších v září o sobotách a nedělích jezdí lanovky z Herlíkovic na vrch Žalý a z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch. Víkendový provoz lanovek zavedla také střediska Deštné v Orlických horách a Říčky v Orlických horách.

V celodenním provozu zůstávají v hradeckém kraji lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku, z Velké Úpy na Portášky, ze Špindlerova Mlýna na Pláně a na Medvědín a z Janských Lázní na Černou horu.

Doprovodné služby mají střediska o víkendech nadále otevřené. „V provozu je lanovka, půjčovna kár, koloběžek nebo kol a elektrokol, bikepark,“ uvedl ředitel říčského skicentra Jan Duffek. Nedaleko horní stanice lanovky na Portášky mohou lidé navštívit v červenci otevřenou naučnou stezku v podobě herní krajiny složené z velkých dřevěných prvků. Herní krajina bude otevřená do konce září. Na Černé hoře budou v sobotu 15. září oslavy 90. let od vzniku lanovky.

O letních prázdninách byl zájem o služby krkonošských lanovek nadprůměrný. „Návštěvnost tří lanovek SkiResortu Černá hora - Pec meziročně stoupla o 11 procent. Na hřebeny Krkonoš v Janských Lázních, Peci pod Sněžkou a Velké Úpě jsme vyvezli zhruba 190 tisíc návštěvníků,“ uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Počet výpůjček koloběžek ve SkiResortu od začátku letní sezony vzrostl o zhruba 30 procent na víc než 15 tisíc koloběžek.

Autoři | Foto Michal Vodička

Štítky lanovka, hory, provoz, turistika, lanová dráha, Královéhradecký kraj, Pec pod Sněžkou, Krkonoše, Říčky, Deštné v Orlických horách, Orlické hory, Žalý, Hnědý vrch, Herlíkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část lanovek v hradeckém kraji omezila provoz a jezdí o víkendech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.