Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Trutnově vznikne nové Centrum duševního zdraví. Nahradí bývalý kulturní dům

Do dvou let vznikne v Trutnově nové Centrum duševního zdraví za více jak 55,5 milionu korun. Cílem projektu je získat odpovídající prostory pro poskytování zdravotních a přímo návazných sociálních služeb pro osoby s duševním onemocněním. Nové centrum vznikne na místě bývalého kulturního domu.

Nové prostory vzniknou rekonstrukcí a novým vybavením budovy Na Nivách v Trutnově, která se nachází v blízkosti budovy Regionálního institutu ambulantních psychosociálních služeb (RIAPS). Součástí plánovaných služeb nového centra jsou i služby terénní, pro které se pořídí auto, elektronika nebo zdravotnické potřeby,“ řekl náměstek hejtmana Aleš Cabicar odpovědný za oblast zdravotnictví.

Další nové prostory vzniknou také pro krizové, ambulantní služby a společné zázemí. Vybaveny budou nábytkem, počítači, elektronikou, audiotechnikou, dále se zařídí dílny a pracoviště pro nácvik vedení domácnosti.

Projekt je realizován za finanční podpory Evropské unie (90% způsobilých výdajů) a Královéhradeckého kraje (10%). Předpokládané výdaje jsou více jak 55,5 milionu korun včetně DPH. Stavební práce provede firma Průmstav Náchod, s. r. o. Centrum duševního zdraví by mělo být dokončeno 20. srpna roku 2020, následně bude dodáno vybavení.

Začátkem září začne demolice budovy bývalého kulturního domu v Trutnově. Královéhradecký kraj tuto budovu koupil od města za 3,8 milionu korun a poskytl ji k provozování Sdružení ozdravoven a léčeben okres Trutnov. Následně začne stavba nového centra. V rámci projektu nebude chybět výtah, bezbariérový vstup a zároveň bude budova spojena nadzemním koridorem se současnou budovou Regionálního institutu ambulantních psychosociálních služeb (RIAPS).

Administraci projektu zajišťuje krajské Centrum investic, rozvoje a inovací.

Tisková zpráva | Foto Královéhradecký kraj

Štítky Trutnov, kulturní dům, centrum, modernizace, duševní zdraví, projekt, Aleš Cabicar, Evropská unie, Královéhradecký kraj, Na Nivách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově vznikne nové Centrum duševního zdraví. Nahradí bývalý kulturní dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.