Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hradci Králové začíná dvoudenní letecká show CIAF

Na letišti v Hradci Králové začne dnes dopoledne dvoudenní 25. ročník mezinárodního leteckého festivalu CIAF. K vidění bude kolem 40 letadel a vrtulníků. Své zastoupení v Hradci Králové budou mít vojenské a civilní stroje z osmi států. K hlavním atrakcím festivalu budou patřit letová ukázka ukrajinského stíhacího letounu SU-27 a vystoupení akrobatické skupiny Baltic Bees z Lotyšska na letounech L-39 Albatros.

Letošní ročník letecké přehlídky podle pořadatelů připomene i 100. výročí založení republiky. „Hodně letounů z české sekce budou historické stroje, které se postupně objevovaly na základnách v bývalém Československu,“ uvedli organizátoři.

Letiště bude po oba dny otevřené od 08:00 do 17:00. Letový program začne v 11:00. Vstupné na den je 300 korun, děti do 15 let mají vstup zdarma, parkované není v ceně a stojí 100 korun na den.

Letecká přehlídka do Hradce Králové v minulých letech přilákala tisíce příznivců letectví. CIAF se na hradeckém letišti koná od roku 1993. Výjimkou byla několikaletá přestávka, kdy byl CIAF v Brně.

Autoři | Foto airshow.cz

Štítky Ciaf, přehlídka, 2018, letadla, Hradec Králové, Lotyšsko, Suchoj Su-27, L-39 Albatros, Československo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové začíná dvoudenní letecká show CIAF  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.