Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bezpečné nábřeží předvede nejmodernější techniku i dovednosti složek IZS

Eliščino nábřeží se 7. září stane pravděpodobně nejbezpečnějším místem v Hradci Králové. Královéhradecký kraj zde ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému a jejich partnerů uspořádá akci Bezpečné nábřeží.

Bezpečné nábřeží je prezentační a osvětová akce, která má za cíl ukázat široké veřejnosti dovednosti a techniku všech složek Integrovaného záchranného systému Královéhradeckého kraje a jejich partnerů.

„Obyvatelé Hradce Králové a širokého okolí se na jednom místě přesvědčí o připravenosti jednotlivých složek IZS. Akce má preventivní charakter a přispěje k větší informovanosti občanů, protože každá složka IZS bude mít připravený doprovodný program, který zájemcům nejen z řad dětí ukáže, jak se správně zachovat v krizových situacích. Součástí programu bude i nábor nových dárců kostní dřeně,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Program Bezpečného nábřeží začne v 9:00 a skončí v 19:00. Jeho součástí budou rovněž statické ukázky současné i historické techniky hasičského záchranného sboru, policie, zdravotnické záchranné služby, celní správy, vodních záchranářů, horské služby či městské policie, která bude vystavená po celé délce Eliščina nábřeží. K vidění budou v nabitém programu také dynamické ukázky práce jednotlivých složek IZS.

Diváci v průběhu celého dne uvidí například ukázky zásahu záchranářského vrtulníku, simulovanou dopravní nehodu s vyproštěním osob, během níž předvedou perfektní spolupráci zasahující hasiči, záchranáři a policisté. Na nábřeží bude možné nejen zhlédnout, ale také si prakticky vyzkoušet ukázky a nácvik neodkladné resuscitace a první pomoci. Policejní pes skočí do Labe, aby zadržel prchajícího pachatele. Své schopnosti předvedou členové potápěčské a lezecké skupiny hasičů, pořádková jednotka zasáhne proti skupině protestujících. Hradečtí strážníci předvedou ukázky ze služební kynologie a sebeobrany.

V rámci doprovodného programu Bezpečného nábřeží bude připravena i preventivní akce Škody Auto nazvaná Bezpečný pátek, v níž se snaží poukázat na to, že pátek je statisticky nejnebezpečnějším dnem na českých silnicích. Zásady bezpečnosti v silničním provozu připomenou i pracovníci BESIPu. Pro děti bude připraven sportovní koutek a napínavou podívanou se stane závod dračích lodí, ve kterém se utkají posádky jednotlivých složek IZS.

Tisková zpráva | Foto Jan Luxík

Štítky IZS, akce, Eliščino nábřeží, září, integrovaný záchranný systém, technika, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Jiří Štěpán, Hasičský záchranný sbor, ŠKODA AUTO a.s., BESIP, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečné nábřeží předvede nejmodernější techniku i dovednosti složek IZS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.