Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na náplavce se bude ochutnávat exotické ovoce, Virunga doveze annony, dračí ovoce i jackfruity

Food project Virunga, který nabízí ochutnávku kvalitního exotického ovoce, jenž vozí přímo z Afriky, přijíždí do Hradce. Návštěvníci náplavky se mohou v neděli těšit na exotické ovoce, včetně největšího ovoce na světě, jackfruitu.

Virunga vozí organickou fairtrade zemědělskou produkci z Ugandy a Zanzibaru. Ta se sklízí každý týden, ve čtvrtek přiletí ovoce letadlem z Ugandy do Prahy, poté se s čerstvým ovocem jede rovnou na trhy. Lidé z Virungy všechny zemědělce znají osobně a jsou s nimi v dennodenním kontaktu.

Návštěvníci trhů budou moci ochutnat ovoce z Ugandy a Zanzibaru – jakcfruit, baby banány, mango, máslové avokádo, mučenka, ananas, plantainy, čerstvé koření, čerstvé banány, graviolu, duriany a mnoho dalšího. Mimo to bude k dostání i čerstvé ovoce z Asie v podobě dračího ovoce, papáje, mangostan, rambutan či liči. 

Pořadatelé akce slibují, že všechny dobroty jsou bez chemie a od farmářů jsou nakoupeny za férové ceny. Narozdíl od produktů, které můžeme koupit v supermarketech, jsou plodiny sklízené teprve, když uzrají. Až potom jsou letecky přepravovány do České republiky. „Náš ananas je jeden z posledních kultivarů, které nejsou zasaženy modifikací – dá se tedy říct, že je to poslední ananas svého druhu, který chutná tak nějak opravdu jako ananas," říkají lidé z Virungy. 

Akce vypukne v neděli 19. sprna 2018 od jedenácté do sedmnácté hodiny, všechny produkty budete moci na místě zakoupit. Vstupné se neplatí.
 

Autoři

Štítky Virunga, exotické ovoce, ochutnej Afriku, ovoce, ananas, Afrika, Uganda, náplavka, Zanzibar, Praha, Asie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náplavce se bude ochutnávat exotické ovoce, Virunga doveze annony, dračí ovoce i jackfruity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.