Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Míst na letních táborech v hradeckém kraji rychle ubývá

V Královéhradeckém kraji i letos na letní tábory zamíří tisíce dětí. Tábory jsou často tematicky zaměřené, nechybí horolezecký či taneční. Zájem dětí a rodičů je stejně velký jako v minulých letech, u mnohých zbývají poslední volná místa. Nejvíce táhnou příměstské tábory.

Třeba K-klub - středisko volného času v Jičíně nabízí program pro děti na celé prázdniny. Organizuje 19 táborů, z toho dva jsou pobytové a zbytek příměstské. „Jeden pobytový tábor je týdenní, je pro velmi malé děti, které ještě nikdy nebyly na táboře. Pak máme čtrnáctidenní klasický ve stanech s podsadou pro velké děti a ten byl letos v rekordním čase do 24 hodin vyprodán. K tomu se podílíme ještě na pobytovém táboře v rámci přeshraniční spolupráce, ten má obsazenost 200 dětí. Zájem o tábory je veliký,“ uvedla ředitelka K-klubu Lenka Vacková. Volná místa mají v Jičíně už jen v příměstských táborech, které stojí od 800 do 2200 korun. „Největší zájem je o příměstské tábory. V poslední době ale roste zájem o pobytové,“ dodala Vacková. Podle ní týdenní pobytový tábor vyjde na 2800 a čtrnáctidenní na 4500 korun.

Středisko volného času Déčko Náchod připravilo pro zájemce na prázdninové měsíce okolo 26 táborů, přičemž v každém týdnu nabízejí jeden až tři příměstské tábory různého zaměření. „Za prázdniny se u nás vystřídá okolo 700 dětí. Starší děti mají zájem o pobytové a mladší o příměstské,“ řekla ředitelka náchodského střediska Ludmila Pohanková.

Letní tábory organizuje i Správa Krkonošského národního parku (KRNAP). „Děláme dva venkovní tábory v horách na horské boudě a dva příměstské. Vzhledem k tradici a zaměření na ochranu přírody jsou ze 3/4 zaplněné snad ještě před vyhlášením. Celkově se jedná asi o 80 dětí ročně,“ sdělil mluvčí KRNAP Radek Drahný.

Dům dětí a mládeže (DDM) v Hradci Králové nabízí příměstské tábory v průběhu července i srpna mimo posledního prázdninového týdne. U příměstského tábora je průměrná cena za týden 1000 korun, u pobytových to je zhruba třikrát více. „Zájem je zhruba stejný jako v minulých letech. Mění se ale poměr mezi příměstskými a pobytovými, kde se počet zájemců postupně přesouvá mezi ty příměstské, nejspíše z důvodu ceny,“ uvedl ředitel hradeckého DDM Vojtěch Horák. Také část nabídky hradeckého zařízení je už obsazena.

V Královéhradeckém kraji se během loňských letních prázdnin uskutečnilo 220 zotavovacích akcí s celkovou účastí 17.099 dětí. Dalších 889 dětí se zúčastnilo 26 jiných podobných akcí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky tábor, prázdniny, děti, volný čas, Královéhradecký kraj, dětský tábor, příměstský tábor, Jičín, Dům dětí a mládeže, Vojtěch Horák, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míst na letních táborech v hradeckém kraji rychle ubývá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.