Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Referendum o výstavbě radnice bude v Hronově v říjnu

Referendum v Hronově na Náchodsku o výstavbě nového městského úřadu a prodeji městského majetku by se mělo konat současně s komunálními a senátními volbami 5. a 6. října. Včera v podvečer o tom rozhodlo městské zastupitelstvo, řekla starostka Hronova Hana Nedvědová (Patrioti).

Zastupitelé rozhodli poté, co v květnu hradecký krajský soud dospěl k názoru, že návrh na konání místního referenda je v pořádku. Radnice původně posoudila návrh jako vadný a vyzvala přípravný výbor pro referendum k doplnění návrhu. Výbor však trval na tom, že návrh je v pořádku a požádal soud, aby rozhodl.

„Zvedla jsem pro to ruku, protože soud konstatoval, že je návrh na konání místního referenda bezvadný. Osobně si ale myslím, že to není krok správným směrem. Protože pokud občané rozhodnout v referendu, že se nemá stavět nový úřad a budovy, ve kterých sídlíme, se nesmí prodat, tak je to na věky věků,“ řekla starostka. Podle ní město připravuje stavbu čtyři roky a za projekty zaplatilo už dva miliony korun.

Referendum navržené opozicí je reakcí na únorové rozhodnutí městských zastupitelů, kteří schválili padesátimilionový úvěr na dostavbu úřadu i záměr prodeje dvou radničních budov na náměstí na lukrativních parcelách. Opozice je však proti rozprodání městského majetku a dala by přednost opravě současných objektů radnice. Město v polovině dubna od stavby nového městského úřadu ustoupilo kvůli příliš vysoké nabídce ceny od jediného zájemce, který se přihlásil do výběrového řízení.

Autoři | Foto By Karelj - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11100832

Štítky Hronov, radnice, zastupitelstvo, referendum, Hana Nedvědová, okres Náchod, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Referendum o výstavbě radnice bude v Hronově v říjnu  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.