Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lídrem Pirátů pro volby v hradeckém kraji bude analytik Bulíček

Kandidátku Pirátů pro krajské volby na podzim roku 2020 v Královéhradeckém kraji povede obchodní analytik a zastupitel Hradce Králové Pavel Bulíček (31). ČTK o tom dnes informoval mluvčí Pirátské strany v kraji Petr Poláček. Ostatní strany a hnutí zatím své lídry do krajských voleb neoznámily.

V krajských volbách v roce 2016 Piráti kandidovali v koalici se Stranou zelených a hnutím Změna v Královéhradeckém kraji. Koalice získala 5,3 procenta hlasů a v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu dva mandáty pro Martina Hanouska (Zelení) a Martina Jiránka (Piráti). Po volbách koalice skončila v opozici.

Bulíček byl v loňských podzimních komunálních volbách v Hradci Králové na druhém místě kandidátky Pirátů. Piráti skončili v opozici a Bulíček se stal předsedou kontrolního výboru hradeckého zastupitelstva. Je také členem komise místní samosprávy v hradecké čtvrti Březhrad.

Krajské volby v roce 2016 vyhrálo hnutí ANO ziskem 25 procent hlasů. Na pětičlenné koalici se ale dohodly ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, koalice Starostů a Východočechů a TOP 09. Hejtmanem se stal Jiří Štěpán (ČSSD).

Piráti jako první strana již také oznámili kandidáta pro senátní volby v obvodu Hradec Králové na podzim 2020. Bude jím vysokoškolský pedagog a královéhradecký zastupitel Pavel Vacek (72) z Hradce Králové.

Autoři | Foto piratskelisty.cz

Štítky ČR, volby, Piráti, kraje, Královéhradecký, Pavel Bulíček, Královéhradecký kraj, krajské volby, Hradec Králové, Česká pirátská strana, koalice, Petr Poláček, ČSSD, Martin Jiránek, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem Pirátů pro volby v hradeckém kraji bude analytik Bulíček  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.