Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Změna na radnici. Ze dvou náměstků primátora budou rovnou čtyři

Zástupci primátora Hradce Králové Alexandra Hrabálka (za ODS) by měli být všichni čtyři jeho náměstci. Dosud jej mohou v jeho nepřítomnosti zastupovat pouze dva náměstci. Změnu projednala rada města a v červnu by ji mělo definitivně schválit zastupitelstvo. Zástupci primátora přebírají kompetence a povinnosti primátora v případě jeho nepřítomnosti.

Od zvolení do funkce loni v říjnu je první statutární zástupkyní primátora jeho náměstkyně pro ekonomiku Monika Štayrová (ANO). Druhým statutárním zástupcem je náměstek pro školství a sociální věci Martin Hanousek (Změna pro Hradec a Zelení). Nyní by třetím statutárním zástupcem měla být náměstkyně pro majetek Věra Pourová (ANO) a čtvrtým náměstek pro investice Jiří Bláha (ODS).

Koalice v Hradci

Koalici v Hradci Králové vytvořilo ve volbách vítězné hnutí ANO s ODS a uskupením Změna pro Hradec a Zelení. Koalice má v zastupitelstvu nejtěsnější většinu 19 hlasů ze 37. V minulém volebním období vládla koalice Hradeckého demokratického klubu s ČSSD, TOP 09 a Koalicí pro Hradec. V opozici byly ANO, KSČM, ODS a Změna pro Hradec.

Autoři | Foto Město HK

Štítky politika, primátor, náměstci, Hradec Králové, radnice, ODS, ANO 2011, Alexandr Hrabálek, Martin Hanousek, Monika Štayrová, Věra Klásková, Jiří Bláha, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna na radnici. Ze dvou náměstků primátora budou rovnou čtyři  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.