Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vedení hradecké radnice představilo programové prohlášení. Prioritami jsou stavba fotbalového stadionu a rekonstrukce Velkého náměstí

Programové prohlášení stávající koalice, která vede hradeckou radnici, dnes spatřilo světlo světa. Hlavními prioritami pro vedení města v tomto volebním období mají být dlouho očekávané stavby a rekonstrukce.

Nikoho asi již nepřekvapí, že v plánu je zejména stavba fotbalového stadionu, rekonstrukce Velkého náměstí či příprava další etapy revitalizace Benešovy třídy. Pokračovat by měly investice do školských zařízení v majetku města a v oblastech sociálních služeb a životního prostředí se plánuje navýšení výdajů.

Programové prohlášení je strategický dokument vedení města, který obsahuje jeho hlavní cíle pro toto volební období v zásadních oblastech a kompetencích.

„Na základních bodech spolupráce jsme se s koaličními partnery shodli již v průběhu povolebního vyjednávání. Toto programové prohlášení, se kterým městská rada předstoupí před zastupitelstvo příští týden, je již konkrétním plánem a představou, kam chceme naše město v následujících letech směřovat,“ řekl dnes primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (nestr. za ODS).

Důležitou součástí priorit nového vedení města prý bude také školství, kde vedle údržby a investic do budov a zařízení chce radnice podpořit i aktivity v oblasti celoživotního vzdělávání pedagogů či rozšíření nabídky alternativních a moderních forem školní i předškolní výchovy.

PSALI JSME: Primátorem Hradce Králové byl zvolen Alexandr Hrabálek 

„Do jisté míry jde o poměrně ambiciózní plán, který ale nepředstavuje nijak zásadní změnu dosavadního kurzu rozvoje města, spíše jeho nastartování a posun. Jde nám především o smysluplné a efektivní využívání financí, které máme v rozpočtu, rychlejší přípravu projektů a jejich dotažení do konce,“ uzavřel primátor Hrabálek.

Hnutí ANO má v zastupitelstvu sedmatřicetičlenném zastupitelstvu 11 mandátů, ODS pět mandátů a Změna pro Hradec a Zelení tři mandáty. Jedná se o nejtěsnější většinu 19 křesel. 

Autoři

Štítky primátor, koalice, Hradec Králové, programové prohlášení, radnice, rekonstrukce, Velké náměstí, Alexandr Hrabálek, ODS, ANO 2011

Vedení hradecké radnice představilo programové prohlášení. Prioritami jsou stavba fotbalového stadionu a rekonstrukce Velkého náměstí  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.