Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město Hradec Králové si nechá za 776 tisíc korun prověřit projekt na stavbu nové fotbalové arény

Město Hradec Králové si nechá za 776 tisíc korun prověřit projekt na stavbu nového fotbalového stadionu. Najme si na to dvě firmy. Na dnešním mimořádném zasedání o tom rozhodla rada města, informoval Martin Černý z kanceláře primátora. Stavba stadionu nyní uvízla na mrtvém bodě, nové vedení města tendr na stavební firmu v listopadu zrušilo.

„Společnost TÜV NORD Czech zkontroluje správnost a soulad zadání s projektovou dokumentací a firma RECOC provede kontrolní přepočet nosné konstrukce fotbalového stadionu," uvedl Černý.

Podle vedení radnice je za mimořádným jednáním rady města těsně před vánočními svátky snaha zajistit, co nejrychleji pokračování příprav stavby nového stadionu podle usnesení zastupitelstva města ze dne 26. listopadu 2018.

„Na základě kontroly provedené těmito dvěma společnostmi bude rozhodnuto, jak postupovat dál v rámci přípravy výběrového řízení na dodavatele stavby," uvedl primátor města Alexandr Hrabálek (za ODS).

Stavba stadionu má být největší investicí města za poslední léta. Zhruba 15 let připravovaný stadion má vzniknout na místě nevyhovujícího všesportovního stadionu z roku 1960. První tendr vypsaný v červenci minulé zastupitelstvo zrušilo v září kvůli chybě administrátora soutěže a zároveň rozhodlo o vypsání nové soutěže.

Druhou soutěž za 400 milionů korun bez DPH zastupitelé zrušili v listopadu. Zrušení tendru navrhlo nové vedení města, které tvoří koalice hnutí ANO, ODS a Změny pro Hradec. V minulém volebním období byly všechny tři strany v opozici. Vedení města se na zastupitelstvu zavázalo, že do tří měsíců udělá revizi podmínek tendru a připraví jeho opětovné vypsání.

Nové vedení města tvrdí, že stadion chce postavit. Pokračování v současném tendru by ale údajně bylo spojeno s řadou rizik.

Autoři

Štítky ČR, správa, stavby, fotbal, stadion, Hradec Králové, radnice, Martin Černý, ODS, soutěž, Alexandr Hrabálek, Vánoce, ANO 2011, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Hradec Králové si nechá za 776 tisíc korun prověřit projekt na stavbu nové fotbalové arény  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.