Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náměstek primátora Hanousek bude od ledna plně placeným funkcionářem hradecké radnice

Náměstek primátora Hradce Králové Martin Hanousek (Změna pro Hradec a Zelení) bude od 1. ledna 2019 uvolněným, tedy plně placeným funkcionářem hradecké radnice. Zatím je Hanousek neuvolněným náměstkem. Změnu schválili hradečtí zastupitelé. Své funkce v čele výboru Královéhradeckého kraje se Hanousek vzdá. Hanousek je náměstkem primátora od 30. října a v gesci má školství, životní prostředí a sociální věci.

Pozici neuvolněného funkcionáře na hradecké radnici Hanousek zvolil proto, že jako uvolněný funkcionář již pracuje v krajském zastupitelstvu a nechtěl ve dvou veřejných funkcích brát dva plné platy. Funkce na kraji, kde je předsedou výboru pro hospodářskou spolupráci a pracovní příležitosti, se Hanousek vzdá do konce letošního roku.

Dosavadní Hanouskova pozice neuvolněného náměstka na hradecké radnici je výjimečná. Ostatní náměstci primátora jsou uvolnění a stejně tak pro město pracovali náměstci i v minulosti. Hanousek prozatímní souběh funkcí již dříve vysvětlil tím, že by nebylo zodpovědné z funkce na kraji utéct a skončit v ní ze dne na den. Podle údajů regionálního Deníku bere Hanousek v krajském zastupitelstvu odměnu přes 76 tisíc korun měsíčně.

Hanousek za to, že pro radnici zatím nebude pracovat naplno, na říjnovém ustavujícím zastupitelstvu čelil kritice opozice. Opozice také kritizovala to, že za neuvolněnou funkci náměstka bude pobírat maximální možnou odměnu 42 671 korun měsíčně přesto, že mohla být stanovena i částka nižší. „Doufám, že budete kabrňák a řeknete si o peníze, až začnete skutečně pracovat," řekla tehdy na Hanouskovu adresu opoziční zastupitelka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub).

Autoři | Foto Repro youtube.com

Štítky správa, personální, Hradec Králové, politika, Martin Hanousek, radnice, Královéhradecký kraj, Pavlína Springerová, Hradecký demokratický klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek primátora Hanousek bude od ledna plně placeným funkcionářem hradecké radnice  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.