Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královéhradecká ČSSD nominovala na předsedu Hamáčka

Sociální demokraté Královéhradeckého kraje nominovali na předsedu strany Jana Hamáčka, na pozici prvního místopředsedy Romana Onderku a na funkci řadového místopředsedy Martina Netolického. Podpořili tak současné vedení strany. Volební sjezd bude v březnu, řekl předseda hradecké ČSSD Jan Birke.

„Podpora Jana Hamáčka byla drtivá, kolegové ocenili, že se začalo s členskou základnou mluvit, minimálně v Královéhradeckém kraji. Jsou součástí dění a mají informace," řekl Birke.

Jako lídra pro volby do evropského parlamentu hradečtí navrhli Pavla Poce. Stranické volby budou v Hradci Králové. ČSSD si zvolí celé nové vedení. Odstoupí na něm i předseda Jan Hamáček a místopředsedové zvolení na letošním mimořádném sjezdu, což jsou Onderka a Netolický.

Rozhodnutí sociálních demokratů setrvat ve vládě s hnutím ANO pomůže podle Birkeho plnit volební program. „Máme uplatňovat náš program, od toho v té vládě jsme. Lidé nás budou volit proto, abychom jim splnili, co jsme jim slíbili. V opozici jim to těžko splníme," řekl Birke.

V Hradci Králové obhájil funkci krajského předsedy Jan Birke, ve funkci je od roku 2014. Je zároveň poslancem a starostou Náchoda, kde na podzim sociální demokracie vyhrála komunální volby se ziskem 32 procent.

Autoři

Štítky ČSSD, Královéhradecký, Hamáček, nominace, Jan Hamáček, Jan Birke, Martin Netolický, Roman Onderka, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Pavel Poc, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecká ČSSD nominovala na předsedu Hamáčka  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.