Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj chce dát na cyklotrasy přes osm milionů korun

Královéhradecký kraj chce dát prostřednictvím svého dotačního programu na nové dálkové a na ně navazující cyklotrasy více než osm milionů korun. Celková hodnota plánovaných akcí je téměř 30 milionů korun, sdělil Michal Friček z kanceláře hejtmana. Rozhodnutí rady kraje musí ještě schválit zastupitelé. "Po schválení zastupitelstvem uvolní kraj finanční prostředky z rozpočtu pro tento rok," uvedl Friček.

Podle radního pro regionální rozvoj Pavla Hečka (ČSSD) podali žadatelé do dotačního programu osm žádostí o dotaci s požadavkem na více než deset milionů korun. „Hodnotící komise navrhla vyhovět čtyřem žádostem v celkovém objemu přes osm milionů korun," uvedl Hečko.

Kraj mohl podpořit dva účely, a to přípravu či vlastní realizaci akcí, které jsou v souladu s Nadregionální strategií Královéhradeckého kraje v oblasti cyklistiky či in-line bruslení.

Stavebními úpravami projdou ulice Železova louka a Chlístovská v Novém Městě nad Metují na Náchodsku a na Cyklookruhu Rozkoš na Náchodsku přibudou dva úseky. Z dotačního programu půjdou peníze v Novém Městě nad Metují také na pořízení dokumentace pro stavební povolení připravované stezky pro pěší a cyklisty lesem Obora.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, stavby, cyklistika, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, dotace, Pavel Hečko, ČSSD, Nové Město nad Metují, okres Náchod, cyklistická trasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj chce dát na cyklotrasy přes osm milionů korun  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.