Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradečtí zastupitelé schválili nový tendr na fotbalový stadion

Zastupitelé Hradce Králové dnes schválili vypsání nového tendru na stavbu fotbalového stadionu za téměř 400 milionů korun. Původní tendr, vypsaný v červenci, zastupitelé zrušili kvůli chybě administrátora soutěže. Nový tendr by město mohlo vypsat do konce října. Současně zastupitelé schválili soutěž na nového administrátora tendru a supervizora projektu. Kvůli opakování tendru projekt nabere asi tři měsíce zpoždění.

„Zrušení tendru a vypsání nového je právně nejčistší cesta. Jinak by tendr mohl být napaden uchazeči i ÚOHS,“ uvedl náměstek primátora pro investice Jindřich Vedlich (Slušná politika a Hradečtí patrioti). Celou situaci s opakováním soutěže označil za nepříjemnou.

Stavba stadionu má být největší investicí města za poslední roky. Zhruba 15 let městem připravovaný stadion má vyrůst na místě již zcela nevyhovujícího všesportovního stadionu z roku 1960.

Radnice míní, že po opakované soutěži by stavba stadionu mohla začít na jaře příštího roku. Zatím se hovořilo o lednu. Původně město předpokládalo, že soutěž bude vypsána již letos na jaře. Posunutí na červenec radnice zdůvodnila pozdním dodáním projektové dokumentace, zpřesňováním položek výkazu výměr v projektu a komplikovaností projektu.

Původní tendr muselo město zrušit proto, že administrátor soutěže firma Smart effect opomněl prodloužit lhůtu pro podání nabídek v elektronickém systému evidence veřejných zakázek. Aplikace Tender Aréna tak systém uzavřela a dál již do systému nelze vkládat jakékoli další údaje.

Zadávací dokumentaci pro nový tendr město aktualizovalo. Zohlednilo v ní dosavadní dotazy potenciálních zájemců o zakázku.

Soutěž bude vypsána na stavbu dvou tribun, nové hrací plochy, parkoviště a osvětlení ve tvaru pro stadion typických lízátek. V hlavní západní tribuně má být zázemí pro klub, hráče, novináře a fanoušky. Druhá severní tribuna bude za brankou ve směru od řeky Orlice. Stavba zbylých dvou tribun by měla přijít na řadu později, podle finančních možností města.

Stadion pro téměř 10 tisíc diváků by měl sloužit i jako multifunkční aréna pro pořádání kulturních akcí pod širým nebem.

Loni na podzim ze západní tribuny zmizela střecha, sedačky, komentátorské stanoviště a beton na povrchu pískového valu. Kapacita stadionu bez západní tribuny klesla ze 7000 na 4500 diváků. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky stadion, Malšovice, stavba, zpoždění, zastupitelstvo, soutěž, projekt, FC Hradec Králové, fotbalový stadion, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Jindřich Vedlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí zastupitelé schválili nový tendr na fotbalový stadion  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.