Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Divadelní festival Open Air Program tepe Hradcem

První polovina 19. ročníku festivalu Open Air Program Hradec Králové je za námi. Hradečákům rozproudilo hned v pátek krev v žilách komediální duo Filipa Tellera a Pavola Seriše a jejich představení Čecháčci a Čoboláci, v sobotu pak absurdní komedie Divoké historky v podání Divadla Tramtarie. Srdce nejednoho hudebního nadšence si získali Cold Cold Nights, Kalle i Oswaldovi.

Drobná dešťová přeháňka některá představení zahnala ze scén pod širým nebem do suchých úkrytů, ale ani to nezkazilo zážitek z řady koncertů a představení, která letošní Open Air Program HK zahájila. Úspěch sklidilo historicky první živé hraní počítačové hry – Chuchel hrál samotný tvůrce s živým doprovodem hudebního uskupení DVA. Nový formát živého hraní her a hudby proběhne i ve středu a ve čtvrtek večer na Gočárově schodišti.

Návštěvníci se mohou do konce týdne těšit ještě na Studio Damúza, které do Hradce přiveze adaptaci jednoho z vůbec nejzásadnějších textů české dramatiky Maryša LIVE!, které se odehraje v netradičním prostoru Hostince U Kohouta. Téma kávy se promítne i do představení Kaffeeklatsch uskupení Holektiv.

V Hudebním stanu se představí Lazer Viking i DJ Ventolin. 8 dnů nabitých divadlem a hudbou zakončí v pátek site-specific inscenace Václav Havel: Moc bezmocných v provedení angažovaného Divadla Feste a koncert Opak Dissu.

Tisková zpráva | Foto Tomáš Vodička

Štítky divadlo, festival, Hradec Králové, Drak, Klicperovo divadlo, Open Air Program, představení, Divadlo Tramtarie, divadelní festival, Divoké historky, Václav Havel, Studio DAMÚZA, koncert, Opak Dissu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Divadelní festival Open Air Program tepe Hradcem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.