Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Klicperovo divadlo uvedlo v premiéře hru Radúz a Mahulena

Klicperovo divadlo v Hradci Králové v sobotu uvedlo na hlavní scéně premiéru hry Julia Zeyera Radúz a Mahulena. Režisérkou představení je Tereza Karpianus. Při nastudování využila vlastní pojetí hry.

„Naše Mahulena není žádná fňukavá bledule. Nacházíme v Zeyerově textu dost toho, co prožíváme v našem životě. Například mamánkovství, závislost v různých podobách a cestu do svého vlastního středu,“ uvedla Karpianus.

Slavné české poetické drama na motivy slovenské pohádky napsal Julius Zeyer v roce 1896. Příběh pojednává o mladém magurském princi, který se vydal na iniciační cestu za dobrodružstvím, hledat snové země, o kterých slýchával vyprávět. Nevěděl, že přitom překračuje hranice nepřátelského státu. Tatranská princezna Mahulena pro lásku obětuje vše, domov, rodinu i lidskou podobu.

Divákům se představila Natálie Holíková jako Mahulena, Kryštof Bartoš jako Radúz, dále Kamila Sedlárová, Helena Korejtková, Lenka Loubalová, Marie Kleplová, Martina Eliášová a další. Autorem hudby je Jiří Hájek, hlasovou spolupráci zajistila Eva Spoustová, scénu vytvořil Jan Štěpánek a kostýmy navrhla Zuzana Mazáčová.

Autoři | Foto Klicperovo divadlo

Štítky Klicperovo divadlo, Radúz a Mahulena, premiéra, Hradec Králové, Julius Zeyer, představení, Kryštof Bartoš, Jiří Hájek, Jan Štěpánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo uvedlo v premiéře hru Radúz a Mahulena  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.