Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ředitelka festivalu Na jednom břehu spílá hradeckém vedení. Přechází mě chuť pod hlavičkou města něco dělat, říká Součková

Hradecké zastupitelstvo schválilo na svém jednání méně peněz pro společenské akce v Hradci Králové. Dotaci možná nedostane CIAF. A tuto situaci nesou nelibě i organizátoři Na jednom břehu. Martina Součková, ředitelka festivalu chystá otevřený dopis vedení města a poukazuje na neuspokojivou situaci.

"Rozumím návrhu pana Hrabálka a paní Štayrové tak, že je vlastně jedno co v Regině děláme, můžeme být rádi, že nám kápne vůbec něco. :O Celých sedmnáct let mě na tomhle postupném škrcení příspěvků držela naděje, že jednou bude líp, že vlastní kreativitou zvedneme návštěnost a zájem kulturních lidí, publicistů, světových umělců a bude se k nám sjíždět celá republika," svěřila se na facebooku Součková.

Faktem je, že v posledních letech skončil v Hradci populární Truckfest, Hip Hop Kemp, nebo Air Festival. Pořadatelé tuto sotiuaci berou velmi nelibě. 

"Od současného primátora, jenž uznává jen velký svět opery, divadla a baletu a náměstkyně, mající na starosti kulturu, která se kdesi ptala, zda se v Draku hraje ještě loutkové divadlo, už tedy nečekejme nic. Přechází mě chuť pod hlavičkou města tvořit cokoliv kreativního, s vyúčtovací pokutou za krkem, z toho mála křesat obrovskou kvalitu s co největší návštěvností, protože jinak bychom taky nemuseli příště dostat vůbec nic," dodala Součková.

Ta se mimo jiné vyjádřila, že chystá otevřený dopis městu a hledíá podporu. Protože je dost možné, že by v Hradci krátce po Hip Hop kempu skončila další populární akce. 

 

Autoři | Foto najednombrehu.cz

Štítky festival, akce. Hradec Králové, rozpočet, Hradec Králové, Hip Hop Kemp, Facebook, otevřený dopis

Ředitelka festivalu Na jednom břehu spílá hradeckém vedení. Přechází mě chuť pod hlavičkou města něco dělat, říká Součková  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.