Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V pátek se ve večerních hodinách veřejnosti otevřou kostely. V Hradci dokonce i cyklistům

V pátek 25. května se koná mezinárodní Noc kostelů. Během jednoho večera se dveře kostelů po celé republice otevřou veřejnosti i mimořádně v nočních hodinách. Konají se zde koncerty, komentované prohlídky, workshopy či divadelní představení. V Hradci Králové navíc organizátoři v rámci 10. výročí této akce v ČR vytvořili inovaci – Noc kostelů na kole.

„Myšlenkou Noci kostelů je zprostředkovat široké veřejnost setkání s křesťanstvím, jeho kulturním dědictvím i myšlenkami prostřednictvím zážitků. A my si myslíme, že seznámit se s křesťanstvím se dá i skrze sport,“ říká koordinátorka Noci kostelů pro Královéhradeckou diecézi Petra Kolčavová.

Připraveny jsou dvě trasy. Krátká trasa vede centrem hradecké metropole. Její délka je patnáct kilometrů a každý si tuto trasu může projet individuálně. Protože ji lze kdykoliv přerušit, je vhodná i pro rodiny s dětmi.

Delší dvacetikilometrová trasa vede okolím Hradce Králové a nabídne návštěvu šesti kostelů. Trasa odstartuje v 17:00 od katedrály sv. Ducha na hradeckém Velkém náměstí.

V každém kostele je připraven krátký program. V cíli cesty čeká na cyklisty malé překvapení v podobě pohoštění a drobného překvapení.

Všechny akce pořádané v Královéhradeckém kraji v rámci Noci kostelů naleznete ZDE.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky kostel, Noc kostelů, Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek se ve večerních hodinách veřejnosti otevřou kostely. V Hradci dokonce i cyklistům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.