Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jičínský festival pohádky přilákal desítky tisíc lidí

Dnes skončil 29. ročník festivalu Jičín - město pohádky, letos zaměřený na pohádky a pověsti z hradů a zámků Českého ráje. Program, který se od 11. září konal na různých místech města, přilákal desítky tisíc dětí i dospělých. Potvrdila to řekla mluvčí festivalu Věra Rychterová. Součástí programu byla divadelní představení, hry pro děti, koncerty, filmové produkce či taneční vystoupení.

Nejdůležitějším dnem festivalu byla sobota s celodenním programem na Valdštejnově náměstí, jehož součástí byla také rocková show a tradiční ohňostroj. Jen během soboty dorazilo přibližně 17.000 lidí. "Celková návštěvnost festivalu byla vysoká, zhruba 65.000 lidí. Bylo krásné počasí, to k tomu přispělo," řekla Rychterová.

Festival má rozpočet asi 4,5 milionu korun. Jednotlivé dny byly věnovány zámkům Humprecht, Vranov u Malé Skály, Kost, Trosky a Frýdštejn.

Podle Rychterové je již také jasný termín jubilejního 30. ročníku festivalu, a to od 9. do 13. září 2020. Tématem bude voda. "Na názvu ještě budeme pracovat, jde zatím o pracovní verzi. Téma je to úžasné, od té pohádkové živé, mrtvé vody až po všechny ty studánky, gejzíry, prameny nebo fontány. Máme na čem pracovat, abychom téma od A až po Z vyčerpali," dodala.

Pořadatelem festivalu je Nadační fond Jičín - město pohádky ve spolupráci s městem Jičín.

 

Autoři | Foto pohadka.cz

Štítky ČR, zábava, děti, festival, Jičín, pohádka, Jičín – město pohádky, Český ráj, hrad, koncert, divadelní představení, Valdštejnovo náměstí, Humprecht, Malá Skála, Trosky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínský festival pohádky přilákal desítky tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.