Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec má netradiční letní kino v areálu krajského úřadu

Pivovarské náměstí v historickém centru Hradce Králové se každý čtvrtek večer mění na sezonní letní kino. Biograf Etienne jeden den v týdnu láká do areálu krajského úřadu stovky diváků. Projekt, který má podporu hejtmanství a několika sponzorů, přispívá k oživení této "úřednické" části stotisícového města.

„Návštěvnost projekce se pohybuje okolo pěti set lidí. Letní kino se tady osvědčilo," řekl Etienne Schöbel ze společnosti Etlum Media. Čtyřiadvacetiletý muž, který žije v Hradci Králové, promítá filmy pod značkou Biograf Etienne. Projekce jsou zdarma a začínají ve 21:00. Na místě má spolupracovníky.

„Ve čtvrtek 25. července jsme měli rekordní návštěvnost letošní sezony, okolo 650 lidí. Hráli jsme film Úsměvy smutných mužů, před tím byl koncert," řekl Schöbel. Je důkazem toho, že i v silné konkurenci multiplexů mají letní kina při zvolení vhodné strategie šanci prorazit.

Biograf Etienne v centrum Hradce Králové nabízí projekce filmů už druhou letní sezonu. Letos začaly koncem května a v plánu jsou projekce do konce září. „Pro letošek jsme naplánovali v Hradci Králové 17 představení, bude ale záležet na počasí, jestli odehrajeme všechny," řekl Schöbel. Ve výběru filmů dává přednost muzikálům a životopisným snímkům z poslední doby. Nechybějí ale ani rodinné filmy. Ve čtvrtek 1. srpna se diváci mohou těšit na americký snímek Nebezpečná laskavost, 8. srpna na film Aquaman a v dalších termínech třeba také na muzikál Manma Mia 2. Poslední projekcí letošní sezony by měl být 19. září film Ženy v běhu.

„Krajský úřad musí samozřejmě fungovat, takže kino tady nemůžeme nechat stát celý týden. Večer po projekci to tady vždy sbalíme a jedeme dál. Nehrajeme jenom v Hradci. Jsme mobilní, takové kočovné kino. Hradec Králové je ale jediné město, ve kterém promítáme pravidelně každý čtvrtek," řekl Schöbel. Kino přepravuje, včetně nafukovacího plátna, lehátek a techniky, v dodávce.

Biograf Etienne promítá přes léto na více než deseti místech v Česku a také na Slovensku.

Autoři | Foto Biograf Ettiene

Štítky film, zajímavosti, zábava, kino, letní, Hradec Králové, letní kino, krajský úřad, historické jádro města, Úsměvy smutných mužů, Aquaman, Česko, Slovensko, Nebezpečná laskavost, Ženy v běhu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec má netradiční letní kino v areálu krajského úřadu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.