Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Letní festivaly v hradeckém kraji nabídnou divadlo,rock i folklor

V Královéhradeckém kraji se v létě uskuteční desítky kulturních akcí, většina z nich pod širým nebem. Kromě hudebních festivalů a koncertů bude možné navštívit také divadelní představení či městské slavnosti.

Mezi největší letní akce v kraji patří Rock for People (4. - 6. července), festival taneční hudby Hip Hop kemp (23. - 25. srpna), obě akce konané na hradeckém letišti. V pevnosti Josefov v Jaroměři se v srpnu uskuteční festival extrémní hudby Brutal Assault (8. - 11. srpna). Každou z těchto akcí podle odhadů navštíví tisíce lidí. Například loni prošlo festivalem Rock for People 25.000 hudebních fanoušků. „Letos to bude 24. ročník. Jednou z největších hvězd jsou The Prodigy, potom špičky britské indie rockové scény kapely The Kooks a The Vaccines a pro příznivce tvrdších žánrů máme připravenou třeba heavymetalovou legendu Volbeat,“ řekla mluvčí festivalu Rock for People Lucie Čunderliková. Návštěvníci se podle ní nemusí obávat nepřízně počasí. „Počasí si člověk samozřejmě neobjedná, ale máme připravené scénáře pro případ špatného počasí. V areálu je dost prostor, kde se návštěvníci mohou schovat,“ řekla. Počasí zkomplikovalo festival v roce 2012, kdy bouře provázená poryvy větru znemožnila třeba koncert největší hvězdy Faith No More.

Pestrost letních hudebních festivalů v regionu doplní 64. ročník Mezinárodního folklorního festivalu v Červeném Kostelci na Náchodsku, bude od 15. do 19. srpna. Představí se soubory z mnoha zemí, například z Indie, Gruzie, Makedonie nebo Senegalu.

V hradeckém kraji bude možné navštívit také divadelní představení, například na konci června na hradeckém mezinárodním divadelním festivalu Divadlo evropských regionů (22. - 29. června), jehož součástí bude i Open Air program v ulicích města. Festival nabídne stovky představení, koncertů a dalších akcí, v Hradci se bude konat počtyřiadvacáté. V Hronově na Náchodsku bude začátkem srpna tradiční festival amatérského divadla Jiráskův Hronov (3. - 11. srpna).

Pod širým nebem se v Královéhradeckém kraji konají také různé městské slavnosti, například první zářijový víkend na Velkém náměstí v centru Hradce Králové Slavnosti královny Elišky (1. - 2. září).

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky festival, kultura, Hradec Králové, divadlo, Královéhradecký kraj, koncert, slavnost, Rock for People, hudební festival, divadelní představení, Brutal Assault, Hip Hop Kemp, kulturní akce, rock

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní festivaly v hradeckém kraji nabídnou divadlo,rock i folklor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.