Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sedmasedmdesátiletý Janda s Olympikem hrál na festivalu seniorům

Na festivalu Rock for People na letišti v Hradci Králové vystoupil dnes sedmasedmdesátiletý kytarista a zpěvák Petr Janda s kapelou Olympic. Koncertu skupiny aplaudovalo publikum složené z posluchačů tří generací. Byla mezi i stovka diváků, kteří dorazili v rámci projektu Senioři na Rock for People. Olympic, který na tuzemské hudební scéně působí již 57 let, zahájil vystoupení ukázkou z nového alba Trilobit, poté nadšenému publiku nabídl své největší hity.

"V šedesátých letech jsem si opravdu nepomyslel, že v roce 2019 vystoupíme na Rock for People," řekl Janda. S kapelou pak přítomné rozezpíval hity jako Osmý den, Otázky, Dávno nebo Želva. Při přídavku Jasná zpráva už byla na nohou většina ze seniorů, kteří byli rozpoznatelní podle vyfasovaných červených klobouků.

Projekt Senioři na Rock for People pořádají Centrum sociální pomoci a služeb, Městská organizace Senioři ČR a klub důchodců v Harmonii I. Senioři na festival dorazili zhruba dvě hodiny před vystoupením Olympiku, aby se mohli občerstvit a načerpat festivalovou atmosféru. V minulosti na Rock for People viděli například Karla Gotta, Blue Effect, Pavla Bobka, Jarmilu Šulákovou, Michala Malátného nebo Marii Rottrovou.

"Zanedlouho mi bude osmdesát let a na akci Senioři na Rock for People jsem ještě ani jednou nechyběla. Nemohla jsem vynechat ani letos, i když jsem se kvůli tomu musela nechat pustit z nemocnice," řekla Jaroslava Pečenková.

Na letišti v Hradci Králové pokračuje 25. ročník festivalu Rock for People i v sobotu. Od středy, kdy akci předznamenal tradiční Večírek pro nedočkavé, do Festivalparku dorazily tisíce lidí. Podle pořadatelů zatím prošlo branami areálu přes 20.000 lidí a další postupně zaplňovali stanové městečko.

Na sedmi pódiích se do 6. července představí na 100 kapel, muzikantů a dýdžejů. Největšími hvězdami letošního Rock for People budou v sobotním programu britské kapely Manic Street Preachers a Franz Ferdinand.

Dnešní program před polednem zahájila řízná liberecká kapela Hopes. Mezi vystupujícími dnes byli mimo jiné Tom Grennan, který patří mezi umělce, jejichž vystoupení doporučuje hlavní ředitel festivalu Michal Thomes. Očekávané bylo i vystoupení švédských metalových hvězd In Flames nebo taneční show britské čtveřice Rudimental a jejích hostů. Zvědavost vzbuzoval také koncert výstředního estonského rapera Tommyho Cashe.

Vedle hudby nabízí festival množství oddychových a občerstvovacích zón a doplňkový program, jehož součástí je například ranní jóga, možnost kondičního běhu nebo překážková dráha. Dramaturgie festivalu nabízí nejen rockovou hudbu, ale také elektroniku, rap nebo crossovery s prvky metalu a gotické hudby.

"Vzhledem k situaci na zdejším festivalovém trhu jsem pyšný, že se Rock for People stále drží na špici. Pořád je to jméno, na které lidé reagují a znají ho. Vnímám to i na zahraničních akcích," uvedl ředitel festivalu Thomes pro festivalové vydání časopisu Headliner.

Autoři | Foto Pavel Kacerovský

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Rock for People, 2.VERZE, FOTO, Petr Janda, hudební skupina, Hradec Králové, Olympic, Karel Gott, Tommy Cash, Pavel Bobek, Tom Grennan, Jarmila Šuláková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmasedmdesátiletý Janda s Olympikem hrál na festivalu seniorům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.