Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Večírkem pro nedočkavé začne Rock for People. Do Hradce přijedou Manic Street Preachers

Tradiční Večírek pro nedočkavé dnes předznamená festival Rock for People, který se od 4. do 6. července koná na letišti v Hradci Králové. Brány Festivalparku se otevřou ve 14:30, o hodinu později se představí první účastník finále soutěže Planetrox CZ/SK. Po něm vystoupí kapely John Wolfhooker, Jet8 a Skyline. V dalších dnech se na sedmi podiích představí na 100 kapel, muzikantů a dýdžejů.

Čtveřice finalistů soutěže Planetrox CZ/SK se utká o šanci zahrát si na jednom z největších kanadských festivalů Envol et Macadam v Quebeku. Do závěrečného kola se probojovaly kapely Anteater, Glad for Today, Hentai Corporation a Rabies. O pořadí, v jakém vystoupí, rozhodne los.

V nesoutěžní části Večírku pro nedočkavé zahraje skupina John Wolfhooker, která mimo jiné vystoupila v roli předkapely na koncertech Hollywood Undead, Enter Shikari nebo Three Days Grace. Návštěvníci se můžou těšit i na punkrockovou kapelu Jet8 a večer zakončí energická hudba skupiny Skyline.

Franz Ferdinand i Bring Me The Horizon

Největšími hvězdami 25. ročníku Rock for People budou Bring Me The Horizon, Manic Street Preachers, In Flames, Rudimental, Kodaline či Franz Ferdinand. Ve čtvrtek se ve společném vystoupení představí rocková Vypsaná fixa a orchestr PKF - Prague Philharmonia.

Kromě desítek kapel z ČR i ze zahraničí nabídne Rock for People doprovodný program. Je připravená například ranní jóga či pravidelné běhy s RunCzech, chybět nebude U-rampa. Letní relax nabídne i bazén, pláž a odpočinkové zóny. Počet návštěvníků, kteří v minulém roce přijeli do Hradce Králové na festival Rock for People, organizátoři odhadli na téměř 25 tisíc.

Rock for People 2019

BRING ME THE HORIZON / MANIC STREET PREACHERS / RUDIMENTAL LIVE / FRANZ FERDINAND / IN FLAMES / KODALINE / FLOGGING MOLLY / THE SUBWAYS / OUR LAST NIGHT / THE AMITY AFFLICTION / YOU ME AT SIX / TOMM¥ €A$H / FRANK IERO & THE FUTURE VIOLENTS / THE HU / SHVPES / PANJABI MC / TURNSTILE / IDLES / NOTHING, NOWHERE / THE SCORE / SCARLXRD / HANDS LIKE HOUSES / EISBRECHER / THE QUEMISTS / TOM GRENNAN / SWMRS / BAD OMENS / A MNOHO DALŠÍCH

Autoři | Foto RfP

Štítky festival, Rock for People, Hradec, hudební skupina, Hradec Králové, Hentai Corporation, Frank Iero, Hollywood Undead, In Flames, Vypsaná fiXa, RunCzech, Česko, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večírkem pro nedočkavé začne Rock for People. Do Hradce přijedou Manic Street Preachers  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.