Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecké divadelní oslavy přilákaly sedmdesát tisíc diváků

Jubilejní 25. ročník mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů a 20. ročník Open Air Programu v Hradci Králové končí. Osmidenní divadelní maraton, který pořádá společně Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a kulturní neziskovka kontrapunkt, se konal od pátku 21. června do pátku 28. června.

V průběhu celého týdne se v Hradci Králové v rámci festivalu uskutečnilo celkem 392 akcí zahrnující divadelní představení, performance, pohádky, improvizace či nejrůznější doprovodné́ programy a hudební́ koncerty. Oproti loňskému roku je to o 130 akcí více, což přispělo i k vyšší celkové návštěvnosti, která se vyšplhala na 70 tisíc diváků.


Divadlo evropských regionů a Open Air Program provázel v letošní jednotný vizuální styl, jehož autory byli Eva Horská a Jakub Horský ze studia Upupaepop. S velkým pozitivním ohlasem se setkala i nová podoba oficiálního zpravodaje Hadrián, který byl na všech festivalových scénách distribuován zdarma a jehož náklad se v průměru pohyboval okolo 400 výtisků denně.

Do dalšího ročníku řada změn

Festival do příštích ročníků připravuje řadu změn, které ale rozhodně nebudou bořit tradice, naopak by měly podtrhnout tradici festivalu a jeho pětadvacetiletý vývoj. „Jednou z dominantních změn, která, věříme, povede ke zatraktivnění programu směrem k široké i odborné veřejnosti, by mělo být sestavení společné dramaturgické rady. Všechny změny, a to se týká i hledání nového názvu, se v žádném případě nebudou dít ze dne na den. Zodpovědně se snažíme nastavovat si dlouhodobé cíle a pravidelně se scházet napříč subjekty. Jedná se tedy o běh na dlouhou trať. Všechny kroky podnikáme s láskou a úctou k tomuto jedinečnému hradeckému divadelnímu svátku,“ uvedla ředitelka Open Air Programu Barbora Hodonická.

Tisková zpráva | Foto OAP

Štítky open air program, divadlo, festival, kultura, Divadlo evropských regionů, Hradec Králové, slavnost, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Eva Horská

Hradecké divadelní oslavy přilákaly sedmdesát tisíc diváků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.