Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hradec se proměnil ve velké divadlo, začal Open air Program

PR článek

Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů slaví 25 let a Open Air Program jubilejní 20. ročník. Osmidenní maraton plný divadelních, hudebních a doprovodných akcí začal v pátek a potrvá až do 28. června.

A co přinese první polovina oslav? Open Air Program návštěvníkovi divadelního festivalu nabídne přehlídku aktuálního dění z oblasti současného amatérského divadla i profesionální nezávislé a alternativní scény.  Divadlo D21, zaměřující se na neotřelá zpracování klasických textů, přiveze do Hradce Válku s mloky, temný čapkovský kabaret, který žádného diváka nenechá na suchu. Soubory Bratři v tricku a Holektiv, které se pohybují na pomezí nového cirkusu, se rozhodly spojit smysl pro humor a sebeironii s akrobacií, žonglováním a klaunerií jim vlastní v inscenaci Lov. Mysliveckou romanci plnou cirkusových trofejí představí v hradecké Městské hudební síni. Koně Bigoně, různorodá skupina studentů Katedry alternativního a loutkového herectví na pražské DAMU, vystoupí s pohádkovým hororem J+M o Jeníčkovi, Mařence, Perníkové chaloupce a hladomoru.


S inscenací na motivy nejznámějšího francouzského lidového příběhu o Modrovousovi vystoupí soubor Děvčátko a slečny Základní umělecké školy F. A. Šporka z Jaroměře, který vznikl pro festival Theatrum Kuks. Co si myslí mladí lidé o rozpadu Československa? Na to se budou snažit odpovědět dva čeští a dva slovenští herci v koprodukční inscenaci 1993 Divadla na cucky a bratislavského DPM. Absolventská inscenace studentky režie Viktorie Vašové inspirovaná osobností matematičky Ady Lovelace diváky pozve na salónní večírek ADA, kde se racionální změní v poetické a intuitivní v exaktní.

Hudebním otvírákem festivalu budou pořádně hlasití The Atavists, o kterých je slyšet čím dál víc. Letos získali hned dvě ceny Anděl. Kromě hlasité a živelné hudby lákají i na speciální projekci a spoustu hostů. 

BOX PŘÁNÍ, hledá se jméno

Jaký je nejlepší dárek pro oslavence? Nové jméno! Divadlo evropských regionů a Open Air Program pátrá po novém názvu a vyzývá své návštěvníky, aby se podělili s organizátory o své nápady. Na infocentrech jsou proto umístěny speciální boxy přání, kam můžou návštěvníci vhodit své kreativní výtvory a následně získat oslavenecký kotilion, jenž mohou hrdě nosit na své hrudi. Do boxu přání jsou vítány i jiná přání a podněty, zájemci tak můžou festivalu popřát i touto formou.  

Open Air Program Hradec Králové pořádá kulturní neziskovka kontrapunkt, z. ú. Nesoutěžní přehlídka amatérských i profesionálních souborů, která se koná na 14 otevřených scénách, je součástí festivalu Divadlo evropských regionů, který spolupořádají Klicperovo divadlo a Divadlo Drak.

Tisková zpráva

Štítky open air program, festival, culture, divadlo, Hradec Králové, Divadlo evropských regionů, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Theatrum Kuks, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Ceny Anděl

Hradec se proměnil ve velké divadlo, začal Open air Program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.