Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Malém náměstí zahraje největší pouliční kapela světa. Police Symhpony Orchestra má 65 členů

Tohle bude určitě zážitek. Z pouličních koncertů jsme zvyklí většinou na jednotlivce nebo menší kapely, prázdniny v Hradci ale odstartuje 28. června Police Symphony Orchestra. Pětašedesátičlenné tělěso odehraje svůj pouliční koncert na Malém náměstí.

Police Symhpony Orchestra je složený z mladých muzikantů a hraje už devět let. Výtěžek jejich koncertů putuje na dobročinné účely, celkem takhle vydělal přes milion korun. Letos vyráží na unikátní Busking tour, což znamená, že zahrají v ulicích šesti měst a také na festivalu Rock for People.

„Chceme si pořádně zahrát, pobavit kolemjdoucí, oživit netradiční místa ve městech a vybrané peníze poslat místním neziskovkám nebo lidem v nouzi. S Nadací Via se v každém městě na naší tour pokoušíme sehnat mecenáše, kteří by výtěžek z koncertů zdvojnásobili. Ke konkrétním lokálním projektům plánujeme spustit také online kampaň na darujme.cz, jejímž prostřednictvím může pomoci každý. V Plzni spolupracujeme s DEPO 2015 a v Hradci Králové s Open Air Program,“ upřesňuje zakladatelka Police Symphony Orchestra Petra Soukupová.

Repertoár Police Symphony Orchestra pro Busking tour bude vystavěn tak, aby si každý z posluchačů přišel na své – pop, rock, filmová hudba, jazz, klasika.

V Hradci se orchestr z Police nad Metují představí 28. června na Malém náměstí od 18.30. Výtěžek bude věnován na zakoupení ovocných stromů do Městských lesů.

Autoři | Foto PSO

Štítky Police Symphony Orchestra, busking tour, concert, pouliční umění, koncert, Police nad Metují, hudební skupina, Hradec Králové, Malé náměstí, Rock for People, Nadace VIA, Petra Soukupová, Plzeň

Na Malém náměstí zahraje největší pouliční kapela světa. Police Symhpony Orchestra má 65 členů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.