Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Narozeninové slavnosti divadelního festivalu v Hradci Králové

Hradec Králové v posledním červnovém týdnu opět ožije divadlem. Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů letos slaví 25 let a Open Air Program jubilejní 20. ročník. Narozeninový týden plný divadelních, hudebních a doprovodných akcí se koná ve dnech od 21. do 28. června. Činohra, alternativní, loutkové, pohybové divadlo, tanec, performance, pohádky, improvizace i nejrůznější doprovodné programy a hudební koncerty. To vše je každoroční svátek divadla a živého umění v Hradci Králové.

Již tradičně své návštěvníky pohostí tři hlavní organizátoři celé akce, a to Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a Open Air Program (který pořádá kulturní neziskovka kontrapunkt). Každý z výše zmíněných představí bohatou nabídku představení a pestrý doprovodný program pro malé i velké.  

Historické centrum a přilehlé parky

Většina festivalu se odehrává v samotných útrobách historického centra Hradce Králové. V kulturních prostorách, ulicích, na schodišti, terasách i v přilehlých parcích se divákům představí umělci z České republiky i ze zahraničí. 

Oslava 

Jako předchozí ročníky má i ten letošní své hlavní téma. „Společně se zástupci Klicperova divadla a Divadla Drak, kteří jsou organizátory 25. ročníku Divadla evropských regionů, jsme se shodli, že leitmotivem festivalu bude OSLAVA. Takové výročí si zaslouží pořádnou ceremonii s dávkou chlebíčků, patosu a dárků. Jeden dlouhý večírek se vší pompou a radovánkami. Divadelní salvy se ponesou celých osm dní historickým centrem Hradcem Králové,” vysvětlila ředitelka Open Air Programu Barbora Hodonická.

Autory letošního vizuálního stylu jsou Eva Horská a Jakub Horský ze studia Upupaepop. 

V letošním roce jsme posílili síť festivalových informačních center. Informace o programu a celém festivalu budou moci diváci nově získat v oslaveneckém infocentru v budově Galerie moderního umění (vchod u ulice Tomkova 139/22). Zde budou, oproti infocentrům v Žižkových sadech a na Malém náměstí, k dostání vstupenky na představení Klicperova divadla a Divadla DRAK. 

Tisková zpráva | Foto Divadlo evropských regionů

Štítky Divadlo evropských regionů, divadlo, festival, hradec, Hradec Králové, historické jádro města, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Eva Horská, Česko

Narozeninové slavnosti divadelního festivalu v Hradci Králové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.