Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Klicperovo divadlo zahájilo předprodej vstupenek na festival

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dnes zahájilo oficiální prodej vstupenek na představení 25. ročníku festivalu Divadlo evropských regionů, který se uskuteční 21. až 28. června. Na možnost koupit si vstupenky čekaly dopoledne před předprodejem desítky lidí, řekl ČTK mluvčí divadla Martin Sedláček. Pro předplatitele začal prodej vstupenek už ve čtvrtek.

Prodej pro běžnou veřejnost začal dnes v 10:00 a po prvních dvou hodinách prodeje je více než 70 procent festivalových vstupenek rozebraných. "Velkou frontu jsme měli ve čtvrtek, to čekalo několik stovek lidí, někteří už od 5:00. Dnes fronta nebyla až tak veliká jako v předchozích letech. Frontu jsme zvládli během hodiny. Teď už čekají lidé minimálně," řekl ČTK ve 12:30 Sedláček.

Lidé si letos mohou zakoupit vstupenky i přes internet. "Tradiční několikahodinové fronty se letos přesunuly na internet a daleko více lidí tentokrát využilo online prodej," uvedl Sedláček.

Největší zájem byl o představení Revizor Městských divadel pražských, kde v režii Davida Drábka excelují v hlavních rolích Václav Kopta s Pavlou Tomicovou. "Vstupenky na toto představení zmizely v řádu několika minut," uvedl Sedláček.

Podobně na tom bylo i Isole, představení, které Cirk La Putyka zahraje na festivalu hned dvakrát, dále představení Transky, body, vteřiny ostravského Divadla Petra Bezruče, Persony pražského Divadla Na zábradlí, či oceňované představení Něco za něco Divadla pod Palmovkou v nastudování polského režiséra Jana Klaty.

Podle zástupců divadla nemusí zájemci rezignovat, když se některá představení jeví v online systému jako vyprodaná. "Doporučujeme zájemcům i nadále sledovat internetové stránky, případně osobně navštívit předprodej Klicperova divadla. Je možné, že budou do prodeje vracena jednotlivá místa z nevyzvednutých internetových rezervací," uvedl mluvčí divadla.

Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů v Hradci Králové na různých scénách ve městě, včetně Open Air Programu, nabídne stovky představení, koncerty a další akce. Bude se odehrávat v Klicperově divadle, v Divadle Drak a v ulicích města.

Festival začne v pátek 21. června na hlavní scéně Klicperova divadla hrou Revizor v nastudování Městských divadel pražských.

Festival založil v roce 1995 tehdejší ředitel Klicperova divadla Ladislav Zeman. Nyní jsou pořadateli tři subjekty, "kamennou část" připravují Klicperovo divadlo a Divadlo Drak a Open Air Program organizuje spolek Kontrapunkt. Open Air Program bude letos součástí festivalu podvacáté. Hradecký festival každoročně přiláká desítky tisíc návštěvníků.

Autoři

Štítky ČR, divadlo, festival, Hradec Králové, vstupenka, Klicperovo divadlo, představení, Martin Sedláček, Divadlo evropských regionů, Městská divadla pražská, Divadlo Drak, David Drábek, Václav Kopta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo zahájilo předprodej vstupenek na festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.