Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bílá věž se chystá na pátou sezónu od rekonstrukce, na konci dubna začne nový prohlídkový program

Bílá věž je připravena na novou turistickou sezónu, ve které už brzy přivítá svého 150 000. návštěvníka od rekonstrukce. Poslední dubnový den bude spuštěn nový prohlídkový program, tentokrát zaměřený především na děti.

Bílá věž pohádková, pod tímto názvem vstupuje královéhradecká dominanta do páté sezóny od rekonstrukce, ve které už brzy přivítá svého 150 000. návštěvníka. Tak jako předchozí prohlídkové programy, i ten pohádkový bude interaktivní. Společníkem při výstupu na ochoz bude každou středu a neděli až do konce září.

„Bílá věž je za denního světla vyhledávaným místem a její návštěva příjemným zážitkem. Když však šero začne kolem věže malovat stíny a pak nad ní převezme vládu tma, začnou se tu dít všelijaké věci. Letošní sezónní prohlídka proto nechává ožít pověsti spojené s Bílou věží, které si vyprávěly a vyprávějí generace Hradečáků. Legendární věžník, který tu choval kozu, bájný poklad, ukrytý v útrobách věže a další zkazky, které se neztratily pod nánosem staletí, tak ožijí v nové multimediální prohlídce. Společně s nimi se na Bílou věž vrátí strašidla  třeba polednice, která prý shazovala děti z ochozu. Ožije také pověst o kavce, prstenu a neštěstí jedné služky. Pojďme se bát  ale jen tak trochu, a zároveň se i něco dozvědět,“ uvedl Michal Šeba, jeden z autorů prohlídkového programu.

Novinkou jsou Komentované prohlídky s pohádkovou bytostí. Ta dětem představí nejen Bílou věž, ale i postavy a pověsti s ní spojené. První prohlídka se uskuteční 30. dubna od 16 hodin a průvodkyní bude polednice. Další pohádkové prohlídky budou jednou měsíčně o vybraných nedělích vždy od 14 hodin.

Na 7. června od 17 hodin je pak připravena Výroční komentovaná prohlídka. V tento den tomu bude 445 let od položení základního kamene zvonice a strážní věže – budoucí Bílé věže.

Autoři

Štítky Hradec, Bílá věž, kultura, volný čas, Bílá věž (Hradec Králové), rekonstrukce, Michal Šeba

Bílá věž se chystá na pátou sezónu od rekonstrukce, na konci dubna začne nový prohlídkový program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.