Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Narušitel vletí do Bio Centralu, promítat se bude i film o filmu

Na začátku letošního roku se do českých filmových vod vydal film Narušitel, který režíroval osmnáctiletý David Balda z Hradce Králové. V úterý 9. dubna své dílo představí v kině Bio Central. Po promítání samotného snímku bude ještě následovat film o filmu.

Začátek promítání příběhu českého leteckého esa je naplánován na 18:00. „Diváci uvidí film a zárověň film o filmu. Je to vlastně jediná možnost vidět film o filmu na plátně," láka do kina režisér David Balda.

O FILMU: Život armádních letců socialistického Československa naplňovaly opojné chvíle svobody v oblacích a přátelství na celý život, z velké části ho ale ničil dozor státní bezpečnosti a jejích udavačů. Čtveřice kamarádů a jejich letecký mentor spolu létají a slouží v armádě dvacet let. Pak se ale po dlouhé době začne rozmotávat smrt bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na západ a hlavní hrdina nemá jiné východisko, než se ho pokusit napodobit. „Jste narušitel, následujte mě,“ jsou slova, která sám často hlásí do vysílačky, když nutí k přistání ty, kdo se na západ za svobodou vydávají vzduchem v letadlech. Teď se o stejně zoufalý útěk musí pokusit i on.

Autoři

Štítky Bio Central, Hradec, film, Narušitel, David Balda, Hradec Králové, kino, Komunistické Československo, Státní bezpečnost, Royal Air Force

Narušitel vletí do Bio Centralu, promítat se bude i film o filmu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.