Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Festival dokumentárních filmů Jeden svět byl zahájen

Slavnostní zahájení letošního ročníku festivalu Jeden svět v kině Bio Central je minulostí. Hlavním snímkem úvodního dne byl film Bratři Okamurové režiséra Filipa Remundy, který na promítání přijel a po projekci s diváky o svém díle diskutoval. Mezinárodní festival dokumentárních filmů věnovaných problematice lidských práv bude v Centralu do pátku.

Během letošního 21. ročníku festivalu Jeden svět, tentokrát s tématem Bezpečná blízkost, mohou diváci v Hradci vidět téměř dvacítku dokumentů z ČR i celého světa. 

„Letošní ročník je nabitý mnoha tématy, která nás denně pronásledují ve sdělovacích prostředcích, ale i malými osobními příběhy, které sice nejsou v hledáčku médií, ale je třeba o nich mluvit. Například soužití více generací a důstojné stáří, život v sociálně vyloučených lokalitách nebo předsudky vůči našemu okolí. I pro tento rok jsme se snažili najít vyvážený mix, ze kterého si vybere snad každý. Jsme rádi, že se nám podařilo připravit i spousta doprovodných akcí jako jsou fotbal, jóga, výměna semínek nebo upcyklační koutek, a které, jak doufáme, diváci ocení během volných chvil v kině," řekla Ilona Machová z Bia Central. 

Autoři

Štítky Jeden svět, festival, Hradec, Bio Central, dokumentární film, Filip Remunda, kino, Česko

Festival dokumentárních filmů Jeden svět byl zahájen  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.