Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další ročník festivalu Jeden svět v kině Bio Central začíná už zítra

Už toto úterý 19. března začíná v královéhradeckém Biu Central další ročník festivalu Jeden svět. Téměř dvacítka dokumentů z ČR i celého světa reflektuje současné události, velké i malé osobní příběhy a přivádí diváky k zamyšlení i pobavení. Letošní 21. ročník s tématem Bezpečná blízkost zahájí nový dokument Filipa Remundy z cyklu Český žurnál: Bratři Okamurovi, který režisér přijede sám uvést. Návštěvníky festivalu ale čeká ještě mnohem víc.

„Letošní ročník je nabitý mnoha tématy, která nás denně pronásledují ve sdělovacích prostředcích, ale i malými osobními příběhy, které sice nejsou v hledáčku médií, ale je třeba o nich mluvit. Například soužití více generací a důstojné stáří, život v sociálně vyloučených lokalitách nebo předsudky vůči našemu okolí. I pro tento rok jsme se snažili najít vyvážený mix, ze kterého si vybere snad každý. Jsme rádi, že se nám podařilo připravit i spousta doprovodných akcí jako jsou fotbal, jóga, výměna semínek nebo upcyklační koutek, a které, jak doufáme, diváci ocení během volných chvil v kině," zve na festival Ilona Machová z Bia Central.

Festival Jeden svět trvá v Hradci do pátku 22. března. Program je na webových stránkách kina www.biocentral.cz.

Dopolední program festivalu začne v Biu Central v 10 hodin promítáním filmu Ještě nekončíme o čtyřech inspirativních osobnostech v seniorském věku. Tuto projekci navštíví mimo hradeckého Svazu seniorů i skupina z pardubické organizace SenSen. Společné setkání, které kino po filmu připravuje, by mělo být příležitostí k seznámení a vzájemné inspiraci.

Odpolední program provětrá po zimě zatuhlé svaly - začíná totiž fotbalem na dvorku. Po něm následuje projekce filmu Domácí zápas o talentované ukrajinské fotbalistce.

Oficiální zahájení festivalu bude předcházet zábavná atrakce pro plyšáky, které si diváci donesou do kina - cestovka pro plyšáky inspirovaná projektem Tomia Okamury nabírá klienty v 19:30 ve foyer kina. Plyšákům se dostane veškerá péče - prohlídka kina s průvodcem, posezení v baru, raut i slavnostní zahájení a film.

Zahajovací film Bratři Okamurovi uvádí Bio Central ve 20:30 hodin. Po filmu zve kino diváky na debatu s režisérem.

Vybrané filmy jsou opatřeny speciálními titulky pro neslyšící, několik projekcí je tzv. relaxovaných - tj. s nižší hladinou zvuku a s mírným přisvícením, některé filmy mají mimo českých i anglické titulky a jsou proto dostupné i anglicky mluvícím divákům. Tyto projekce jsou na webu označeny. Novinkou je v kině značení pro nevidomé a slabozraké a volný průjezd pro vozíčky do průchodu kina.

Tisková zpráva | Foto Bio Central

Štítky Bio Central, Jeden svět, festival, film, kino, Tomio Okamura, Filip Remunda, Česko, režisér

Další ročník festivalu Jeden svět v kině Bio Central začíná už zítra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.