Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Do Hradce se chystá kapela Lady Praga. Vyhrajte její nové CD!

, aktualizováno 28. února 2019, 17:45

Už 7. března přijede do hradeckého AC Klubu pop-jazzová kapela Lady Praga. Čtveřice hudebníků v čele s výraznou zpěvačkou Veronikou Bergmanovou představí nové album nazvané Bez retuší. V soutěži s Hradeckou Drbnou můžete nyní soutěžit o tři CD!

První album s názvem Sociální experiment (2017) bylo záznamem živého koncertu z brněnského klubu Stará pekárna, kterým Lady Praga oslavila rok působení, atmosféru živého vystoupení přenesla kapela i na svou druhou desku. Ta vznikala sice v nahrávacím studiu 3bees v Jinočanech, ale opět za přítomnosti fanoušků. “Od způsobu natáčení se odvíjí název alba Bez retuší. Natáčeli jsme dohromady, návštěvníci ale měli ve sluchátkách vynikající studiový zvuk. Přizvali jsme také hudební hosty - kytaristu Honzu Sládka (Pod Černý vrch), perkusistu Adama Reka (Bandaband) a vokalistky pěveckého sboru Bubureza, Michaelu Palovou, Kristýnu Farag a Veroniku Laznovou, ” popsal vznik Bez retuší kapelník Martin Knesl.

Bez retuší tvoří devět autorských skladeb Martina Knesla a pianisty Jana Kubína, závěr patří kultovní písni šedesátých let Sunny. Kapela se žánrově hrdě hlásí k označení popu pro dospělé, přesto jsou její jazzové a někdy až rockové kořeny zcela jasně slyšitelné. S lehkostí a vtipem textově pracuje s tématy mezilidských vztahů, láskou ve všech podobách, postavením jedince v dnešní společnosti i glosováním stereotypních povinností každodenního života.

Lady Praga koncertně debutovala roku 2016, od té doby pravidelně vystupuje na klubových a festivalových pódiích.

Křest Bez retuší proběhl 19. ledna 2019 v pražském jazz klubu U staré paní, kapelu můžete během jara zastihnout v Havlíčkově Brodě, Příbrami, Brně, Teplicích, Hradci Králové nebo Doksech.

SOUTĚŽ

Soutěž o tři CD kapely Lady Praga skončila. Správná odpověď byla A) Sociální experiment. Štěstí při losování měli Jan Hovorka, Michaela Adamcová a Monika Rambouskova. Výherci budou kontaktování e-mailem. Gratulujeme!

Autoři

Štítky soutěž, Lady Praga, kapela Hradec, hudební skupina, Hradec Králové, Drbna.cz, Jan Kubín, Jinočany, Misha, Sunny

SOUTĚŽ: Do Hradce se chystá kapela Lady Praga. Vyhrajte její nové CD!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.