Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Klicperovo divadlo uvede v současné sezóně ještě čtyři premiéry

Hradecké Klicperovo divadlo uvede v letošní sezoně ještě čtyři premiéry. První bude divadelní klasika Lakomec již 16. března na hlavní scéně, režie se ujal Michal Hába. Oproti původnímu plánu budou termíny posledních dvou premiér prohozeny, řekl dnes mluvčí divadla Martin Sedláček. V sezoně 2018/2019 divadlo uvedlo již tři premiéry.

„Poslední dvě premiéry prohodíme z důvodu vytížení režisérů. V sobotu 18. května uvedeme hru Malý říjen v režii Šimona Cabana a 1. června Tři kamarády v režii Petra Štindla," řekl Sedláček.

Druhou letošní a celkem pátou premiérou sezony bude hra Fernando Krapp mi napsal dopis v režii Jana Holce, která je v plánu na 23. března. Diváci ji uvidí ve Studiu Beseda.

„Určitě bude hodně zajímavý Lakomec, kde titulní roli ztvární Filip Richtermoc. Je to pro něj velká herecká příležitost. Hodně se těšíme také na Malý říjen, protože Šimon Caban u nás řadu let nerežíroval. Je to jeho takový návrat do Klicperova divadla," řekl Sedláček.

První premiérou sezony 2018/2019 byla hra z hradeckého prostředí z období vzniku Československa nazvaná Republika Králové v režii Zuzany Burianové. Druhou byla hra Anna Karenina Lva Nikolajeviče Tolstého v režii Jana Holce a třetí Furianti v režii Petra Štindla.

Klicperovo divadlo připravuje už i následující sezonu 2019/2020. „Mělo by to zůstat v duchu té minulé a letošní sezony, divadlo by tedy mělo uvést opět sedm premiér," dodal Sedláček.

Autoři

Štítky divadlo, Klicperovo divadlo, Hradec Králové, premiéra, Martin Sedláček, Šimon Caban, Petr Štindl, Filip Richtermoc, Lev Nikolajevič Tolstoj, Zuzana Burianová, vznik Československa, Anna Kareninová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo uvede v současné sezóně ještě čtyři premiéry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.