Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Antonius a Kleopatra v hvězdném obsazení v Biu Central

Hvězdní herci nominovaní na Oscara, Ralph Fiennes a Sophie Okonedo, se představí jako slavný osudový pár v Shakespearově tragédii o politice, vášni a moci. Už tento čtvrtek 6. prosince od 19:45 hodin ve velkém sále Bia Central. Představení bude uvedeno v přímém přenosu v anglickém znění s českými titulky.

O Antoniovi a Kleopatře: Caesar a jeho vrazi jsou mrtví. Generál Marcus Antonius nyní vládne Římu spolu s Octaviem a Lepidem. Ale na periferii impéria zničeného válkou se Antonius vášnivě zamiluje do egyptské královny Kleopatry. V tragickém souboji povinnosti a oddanosti se posedlost stane katalyzátorem války.

„Mimořádnou možnost vidět nejnovější inscenaci londýnského Národního divadla mají diváci pouze ve dvou kinech v ČR – v pražském Aeru a u nás v Biu Central v Hradci Králové. My je na tento mimořádný zážitek určitě zveme hned ze dvou důvodů – zaprvé – hned po prvním uvedení v Londýně sklidila hra obrovské nadšení od diváků i od kritiky. Zadruhé – na udílení britských divadelních cen dostali vůbec poprvé oba herci v titulních rolích Cenu za nejlepšího herce a herečku,“ zve do kina Ilona Machová z Bia Central.

Režisér Simon Godwin se po úspěšných komediích Večer tříkrálový a Člověk a nadčlověk (také s Ralphem Fiennesem) vrací do NT Live, aby uvedl nejerotičtější hru Williama Shakespeara, kterou hostí největší sál britského Národního divadla Olivier.

Tisková zpráva | Foto Bio Central

Štítky Bio Central, projekce, kino, přímý přenos, Marcus Antonius, herec, William Shakespeare, Ralph Fiennes, Sophie Okonedová, Ceny Oscar, Národní divadlo v Praze, představení, Řím, Kleopatra, Česko, Simon Godwin

Antonius a Kleopatra v hvězdném obsazení v Biu Central  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.