Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výstava fotografií přibližuje 90. výročí areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové

V přízemí Pavilonu interních oborů Fakultní nemocnice Hradec Králové je k vidění výstava fotografií přibližující historii i současnost nemocničního areálu, který byl pro veřejnost otevřen v listopadu 1928. Výstava, která bude otevřená do konce roku, je součástí cyklu akcí připravených v souvislosti s letošním 90. výročím.

Fakultní nemocnice Hradec Králové připravila k letošnímu 90. výročí otevření areálu nemocnice cyklus akcí, například na jaře se uskutečnila výsadba stromu Olgy Havlové, nemocnice uspořádala pro děti svých zaměstnanců dětský den a jednou z posledních akcí uspořádaných u příležitosti výročí bylo otevření první části unikátního Plicního parku v areálu nemocnice.

Na sedmi panelech je téměř 150 snímků zachycujících rozvoj celé nemocnice. 

Většina fotografií pochází z archivu nemocnice, část snímků poskytlo ze svého fotoarchivu Muzeum východních Čech v Hradci Králové.

Nejmladší snímky zachycují výstavbu v posledních letech, k vidění jsou i vizualizace plánované modernizace chirurgických oborů.

Panely s fotografiemi nemocnice využije také v říjnu na Společenském večeru nemocnice v Kongresovém centru Aldis a budou vystaveny na předvánočním setkání se seniory.

Autoři

Štítky nemocnice, FNHK, výstava, historie, výročí, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Olga Havlová, Muzeum východních Čech, Kongresové centrum Aldis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava fotografií přibližuje 90. výročí areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.