Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohádkový festival v Jičíně navštívily desítky tisíc lidí

Festival Jičín - město pohádky přilákal jen v sobotu zhruba 35 tisíc dětí a dospělých. Osmadvacátý ročník akce, jejíž podtitul zněl Pohádkové čarobejlí z Krkonoš a Podkrkonoší, od středy do neděle nabídl také hudební a divadelní vystoupení či tvůrčí dílny. Program skončil dnes odpoledne, řekla Eliška Okolitová z organizačního týmu.

Letos vzdali organizátoři hold Krkonoším, horalům, přírodě a některým osobnostem, které v Krkonoších a v Podkrkonoší tvořily. „Jen v sobotu se na festivalu otočilo odhadem přes 35 tisíc lidí, v porovnání s minulými lety je to podobné,“ řekla Okolitová.

Festival nabídl po celém Jičíně desítky různých akcí pro děti i dospělé. Velký zájem byl tradičně o tvůrčí dílny, kde si děti mohly vyzkoušet své znalosti a dovednosti, a také o festivalový vláček, který jezdil městem. „V porovnání s loňským rokem byl letos zájem o vláček dvojnásobný. S průběhem festivalu jsme spokojeni, odezvy od lidí jsou kladné. Vše, co jsme plánovali, to se povedlo. Přálo nám i počasí,“ uvedla Okolitová.

Pořadatelé již nyní začínají připravovat další ročník. „Téma na příští ročník už máme vybrané, bude to: Pohádky a pověsti z hradů a zámků Českého ráje,“ dodala Okolitová.

Pořadateli festivalu jsou Nadační fond Jičín - město pohádky a město Jičín. Na přípravě a průběhu festivalu se podílí včetně dobrovolníků několik stovek lidí.

Pohádkový festival každoročně přiláká do Jičína velké množství návštěvníků. Na loňský ročník věnovaný tradicím připomínajícím čtvero ročních období přišlo zhruba 50 tisíc návštěvníků, předloni dorazilo asi 65 tisíc dětí a dospělých.

Autoři | Foto pohadka.cz

Štítky pohádky, Jičín, festival, umění, Krkonoše, Podkrkonoší, pohádka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádkový festival v Jičíně navštívily desítky tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.