Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Divadlo bratří Formanů zahájí letní kulturní sezonu v Hradci Králové

Příležitost spatřit jedinečné představení Divadla bratří Formanů s názvem DEADTOWN se naskytne v první polovině května v Hradci Králové. Díky podpoře města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje se právě východočeská metropole stane v první polovině května jednou ze zastávek úspěšného evropského turné, kde je toto představení pravidelně beznadějně vyprodáváno.

Premiéra nového představení Divadla bratří Formanů DEADTOWN proběhla 7. března 2017 v Paříži. Od té doby odvážní kovbojové a nespoutané ženy městečka Deadtown zavítali do Francie, Belgie, Itálie, Dánska, Španělska a České republiky, kde v červnu 2017 proběhla česká premiéra. Všechna představení byla beznadějně vyprodaná a tak i proto se DEADTOWN vrací zpět domů. Po krátké zastávce v Čechách pokračuje turné v Belgii, Španělsku, Itálii, Francii a Finsku.

Představení se neodehraje v žádných ze stávajících divadelních prostor - bratři Formani si celé divadlo přivezou s sebou v několika kamionech. Svůj vlastní divadelní dřevěný stan o velikosti dvou vysokých domů budou několik dnů stavět a poté zase bourat. „Petr Forman si dokonce i kamiony vozí sám, tentokráte si je přepraví z francouzského Grenoblu,” vysvětlují náročnost organizace manželé Liškovi, kteří se zasloužili o pozvání bratrů Formanových do regionu.

Divadelní stavba bude stát v ulici Jana Koziny na sportovním hřišti za Divadlem DRAK. Mezinárodní 20 členný soubor složený i z francouzských i českých herců a muzikantů včetně Petra Formana, Marka Zelinky, Veroniky Švábové, Ivana Arsenjeva, Josefiny Voverkové, Vojty Švejdy, Daniely Voráčkové, Simony Babčákové a dalších, odehraje vzhledem k časové náročnosti pouze pět představení, a to ve dnech od 9. do 13. května 2018, kdy se uskuteční jedno odpolední a 4 večerní představení. Kapacita divadla pro jedno představení je pouze 250 míst. 

Termíny a časy představení

9. 5. 2018 od 19:30

10. 5. 2018 od 19:30

12. 5. 2018 od 14:30

12. 5. 2018 od 19:30

13. 5. 2018 od 19:30

Tisková zpráva

Štítky divadlo, Deadtown, Hradec Králové, představení, Petr Forman, Královéhradecký kraj, Itálie, Francie, Španělsko, Belgie, Česko, Dánsko, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo bratří Formanů zahájí letní kulturní sezonu v Hradci Králové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.