Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na hradeckém letišti dnes začíná 17. ročník Hip Hop Kempu

V areálu letiště v Hradci Králové dnes odpoledne začne hlavní program letošního 17. ročníku festivalu Hip Hop Kemp. Příznivci hip hopu se mohou těšit na několik stovek vystupujících. K největším hvězdám třídenního festivalu budou patři americký rapper GZA z legendární formace Wu-Tang Clan či jeho krajan Hopsin. Dorazí také dvojice Suicideboys z New Orleans nebo slovenský Kontrafakt.

Řidiči musejí v místě počítat s omezením dopravy. Ulice Jana Černého vedoucí na letiště bude jednosměrná a kvůli chodcům na ní bude snížena rychlost na 30 kilometrů v hodině. Z centra města od terminálu městské hromadné dopravy bude na letiště a zpět jezdit linka zdarma.

Policie oznámila posílení hlídek, které se zaměří na dodržování předpisů v dopravě, obchod s drogami, krádeže v obchodech a sprejerství. Policisté budou kontrolovat i dodržování místního zákazu rozdělování ohňů v přírodě.

Loňský ročník festivalu navštívilo asi 17 tisíc lidí. Kvůli nemoci nedorazila jedna z hlavních festivalových hvězd, americký hudebník a zpěvák Common.

První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Kvůli velkému zájmu návštěvníků ale areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

Autoři

Štítky festival, Hradec Králové, Hip Hop Kemp, Festivalpark, letiště, hip hop, Wu-Tang Clan, New Orleans, Jan M. Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hradeckém letišti dnes začíná 17. ročník Hip Hop Kempu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.