Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Metalový festival Brutal Assault proběhl podle policie bez vážnějších problémů

Metalový festival Brutal Assault, který navštívilo téměř dvacet tisíc lidí, o víkendu skončil. Akce, která v Josefově začala již ve středu 8.srpna, se podle policie obešla bez vážnějších problémů.

„Policejní ohlédnutí za jedním z největších death metalových festivalů v Evropě, jehož 23. ročník skončil tuto neděli 12. srpna, lze považovat za více než příznivé,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl.

Stejně tak tomu prý bylo i v loňském roce. Po dobu konání festivalu policisté nemuseli zasahovat při žádném závažném incidentu. 

Metalový festival Brutal Assault vznikl jako malá akce na Moravě. Přelom přinesl rok 2006, kdy do Svojšic u Přelouče dorazilo 7000 lidí. Po přestěhování do Josefova návštěvnost ještě vzrostla.

„Konkrétně je evidováno osm trestných činů a čtyři přestupky. Jednalo se především o narušení veřejného pořádku, zatajení nálezu a v neposlední řadě i krádeže při sobě. Provinilci se především soustředili na mobilní telefony, kamery, doklady, klíče, stany a platební karty,“ dodal Brendl.

V jednom případě došlo k úrazu účastníka festivalu po pádu z hradeb, událost se ale stala bez cizího zavinění.

„Doprava v ulicích Josefova a Jaroměře sice byla velmi zahuštěná, ale samotní návštěvníci festivalu velice ukázněně reagovali na pokyny pořadatelů, i když náhodní projíždějící motoristé museli počítat s menším zdržením. Žádné dopravní problémy však dopravní policisté ani jiné bezpečnostní složky prakticky řešit nemusely,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto brutalassault.cz

Štítky Jaroměř, festival, Brutal Assault, Policie ČR, Josefov, Evropa, Morava, Přelouč, Svojšice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Metalový festival Brutal Assault proběhl podle policie bez vážnějších problémů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.