Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Studie opravy divadla v Jičíně počítá i s loutkoherci

Studie nákladné rekonstrukce Masarykova divadla v Jičíně vyjde vstříc místním divadelníkům. Dokumentace se rozšíří o nové dispoziční řešení pro loutkoherecký divadelní soubor Srdíčko. Dokumentaci zpracovává za 2,29 milionu korun bez DPH pražská firma MEPRO a má být hotova do dvou let. Úpravy dokumentace schválila rada města.

„Podnět na nové řešení vzešel přímo od představitelů souboru. Dodatek navyšuje náklady o 24.000 korun bez DPH. Protože úpravy studie jsou podle vyjádření firmy zásadní, bylo nutné uzavřít dodatek ke smlouvě o dílo na kompletní dokumentaci k rekonstrukci divadla,“ uvedl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš

Přípravu projektu rekonstrukce divadla zahájilo město začátkem letošního roku výběrem projektanta. O zahájení vlastní rekonstrukce bude rozhodovat zastupitelstvo vzešlé z podzimních komunálních voleb.

Stavbaři by měli v divadle rekonstruovat střechu, fasádu, rozvody, topení, interiéry či instalovat vzduchotechniku. Náklady na opravu divadla se odhadují na desítky milionů korun, hlavní tíha financování bude ležet na městě. Na nákladech se částečně budou podílet i sokolové, kteří zůstali menšinovým vlastníkem nemovitosti. Divadlo město koupilo v roce 2016 od Tělocvičné jednoty Sokol.

Masarykovo divadlo na pěší zóně v Husově ulici je místem kulturního a společenského života v šestnáctitisícovém Jičíně. Podle předběžných odhadů by rekonstrukce budovy postavené na konci 19. století mohla začít nejdříve na přelomu let 2020 a 2021.

Autoři | Foto jicin.org

Štítky budova, rekonstrukce, divadlo, Jičín, Masarykovo divadlo, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studie opravy divadla v Jičíně počítá i s loutkoherci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.