Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Klicperovo divadlo uvede zítra druhou premiéru sezóny

Diváci v Klicperově divadle v Hradci Králové se mají na co těšit. Už zítra tady na divadelní scéně herci představí druhou premiéru sezóny, a to inscenaci irské dramatičky Mariny Carr U kočičí bažiny.

Příští rok vystoupí v Hradci Králové Ed Sheeran

Britský zpěvák Ed Sheeran, který je považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné popové hudební scény, vystoupí 27. července 2024 v Hradci Králové. Učiní tak v rámci své světové Mathematics Tour. Koncert odehraje v Parku 360 na...

Vrchlabí otevřelo nové muzeum za stovky milionů korun

Ve Vrchlabí mají nové Návštěvnické centrum za 340 milionů korun, vzniklo v areálu bývalého kláštera, Dneska se tu koná den otevřených dveří, oficiální otevření bude na začátku listopadu.

Dýně a duchové zaplaví od soboty královédvorskou ZOO, začne Týden duchů

V Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem začne už tuto sobotu oblíbený Týden duchů, potrvá do soboty čtvrtého listopadu. Do ZOO se tradičně vydávají tisícovky návštěvníků.

Loutkové Divadlo Drak v Hradci Králové uvede interaktivní výstavu Neboj neboj

Královéhradecké Divadlo Drak zahájí 17. října v Galerii Labyrint interaktivní výstavu "Neboj, neboj!". Je inspirovaná stejnojmennou knihou autorů Milady Rezkové, Lukáše Urbánka a Jakuba Kašeho, která pomáhá dětem vidět fenomén strachu hravě,...

Hradecký Stříbrný rybník provonily guláše a zvěřinové speciality

Od rána se ke Stříbrnému rybníku v Hradci Králové stahují milovníci myslivosti, kvalitního guláše i rodiny s dětmi. Všichni si tady najdou to své. Den s myslivci přilákal zatím vždy davy lidí. Letos se koná třetí ročník.

Hradec Králové pomůže s péči o památkové objekty, mezi žadatele rozdělí miliony

Hradec Králové vyčlenil přes šest milionů na opravu památek ve městě. O peníze se přihlásilo čtrnáct žadatelů. Dotace může směřovat třeba na výměnu oken a dveří nebo i fasád.

Hradecké Klicperovo divadlo uvede první premiéru sezony, inscenaci Láska

Klicperovo divadlo v Hradci Králové v pátek a v sobotu uvede první premiéru nové sezony 2023/2024, dokumentárně dramatickou inscenaci Láska. Režisérkou a autorkou textu je režisérka Barbara Herz, která se zaměřuje na žánr dokumentárního divadla....

V Hradci Králové začíná festival Jazz Goes to Town. Nabídne přes 80 hudebníků

29. ročník hudebního festivalu Jazz Goes to Town / Jazz jde městem v Hradci Králové začíná právě dnes (10. října 2023). Letošní program nabídne celkem 14 hudebních vystoupení a přes 80 hudebníků z České republiky i zahraničí. Festival potrvá do...

Na výstavě v hradecké galerii moderního umění zvolí návštěvníci nejlepší dílo

Galerie moderního umění v Hradci Králové zahajuje dnes výstavu Hledá se mistrovské dílo, na které představí více než dvě stě děl ze svých sbírek. Vystavená díla pokrývají období od konce 18. století po současnost.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.