Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kultura

Hradec Králové chystá oslavy k osmi stému výročí

Hradec Králové brzy oslaví kulaté výročí osmi set let od první zmínky o městě a už teď se ladí oslavy. Ty budou ve znamení překvapení, pohybu a proměny. K oslavám se pojí i dotační program.

Klicperovo divadlo uvede dvou stou reprízu hry Koule s Pavlou Tomicovou

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dnes večer uvede 200. reprízu představení Koule. Hlavní roli atletické královny Mileny ztvárňuje od premiéry před jedenácti lety Pavla Tomicová.

Hradecká Střezina má v nově opravené budově výtvarného oboru galerii

V nově opravené budově výtvarného oboru Základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové vznikla galerie. Cílem je, aby se místo stalo novým veřejným prostorem, kde mohou svá díly vystavovat i profesionální výtvarníci.

Na Velkém náměstí už se připravují vánoční trhy. Začnou v pátek

Na Velkém náměstí v historickém centru Hradce Králové se začínají připravovat letošní vánoční trhy. Ty se budou konat od pátku 8. prosince do pátku 22. prosince. I letos zde bude několik desítek stánků, dětské atrakce, podium s doprovodným...

Ed Sheeran přidal v Hradci Králové jeden koncert. První vyprodal

Koncert britského zpěváka Eda Sheerana, který bude 27. července 2024 na letišti v Hradci Králové, je vyprodaný. Produkční společnost FKP Scorpio proto přidala druhý samostatný koncert, a to o den později 28. července. Jako speciální host vystoupí...

Jitro zazáří v Japonsku, ale také v hradeckém Aldiisu

Hradečtí zpěváci se vydají až do dalekého Japonska, ale nezapomenou ani na české publikum. Koncertní diář pěveckého Sboru Jitro se opět slušně zaplnil.

Během prvního adventního víkendu se budou v Hradci Králové konat trhy před muzeem

I pro letošní adventní čas si Muzeum východních Čech připravilo adventní trhy. Konat se budou o prvním adventním víkendu přímo před budovou muzea na Eliščině nábřeží a v Palackého ulici. I letos budou součástí trhů řemeslníci oceněni titulem...

Advent bude v Hradci ve znamení trhů, kluziště i zpěváků Deyla s Horákem

Advent bude v Hradci Králové ve znamení vánočních trhů, vánoční linky a také kluziště. Svařák na Velkém náměstí začne vonět osmého prosince, trhy skončí dvacátého druhého prosince.

V Královéhradeckém kraji budou adventní akce ve městech, v zoo i horských obcích

Adventní období v Královéhradeckém kraji připomenou desítky akcí, nejčastěji rozsvěcování vánočních stromů na náměstích, řemeslné trhy či koncerty. Budou nejen ve velkých městech, ale i na zámcích či v horských obcích. Hned několik větších akcí...

Rozšíření Archeoparku Všestary bude stát přes dvacet milionů

Rozšíření vnitřních expozic v Archeoparku pravěku Všestary na Královéhradecku bude stát 21,5 milionu korun. Zakázka spočívá ve zhotovení nástavby a přístavby k současnému objektu v areálu Archeoparku.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.