Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Na trhy vás v Hradci sveze speciální autobusová linka

V Hradci Králové na Velkém náměstí zítra odstartují vánoční trhy, stánky tady budou až do 23. prosince. Na náměstí bude pendlovat speciální vánoční autobusová linka.

OBRAZEM: Na Velkém náměstí vrcholí přípravy na vánoční trhy. Auta musí oklikou

Poprvé se vánoční trhy budou konat v historickém centru Hradce Králové. Z Masarykova náměstí se přesouvají na to Velké. Areál trhů se návštěvníkům oficiálně otevře až zítra. Stánkaři na náměstí zůstanou až do pátku 23. prosince.

Každou první středu se dostanete do muzeí a galerií v Královéhradeckém kraji zdarma

Od prosince se každou první středu v měsíci muzea a galerie v Královéhradeckém kraji otevřou lidem zdarma. Půjde o dvě desítky muzeí, galerií a hvězdáren. Akce se spustí ve středu 7. prosince.

Vánočně naladit se můžete zítra na Šrámkově statku

Vánoční trhy vypuknou na Velkém náměstí v Hradci Králové až příští týden v pátek, ale už zítra se všichni můžeme vánočně naladit na Šrámkově statku v Pileticích. Bude tu akce Vánoční těšení.

Divadlo Drak bude reprezentovat východočeské loutkářství v Izraeli. Uvede Šípkovou Růženku

Hradecké Divadlo Drak vyrazí do jeruzalémského Trant Theater, které se nachází v centru Izraele. Hradec Králové i Královéhradecký kraj bude reprezentovat s inscenací Šípková Růženka, která už v minulosti získala několik zahraničních ocenění....

Hradecká Filharmonie láká na romantiku při svíčkách

Kytara, housle, svíčky, přítmí. Netradiční zážitek nabízí hradecká Filharmonie, a to už tento pátek od osmi hodin večer. Zve na další koncert z projektu NAHRANÍ.

V hradeckém muzeu zaplesají srdce fanoušků historického letectví

Všechny fanoušky letectví potěší nová výstava, kterou chystá Muzeum východních Čech v Hradci Králové. Vrátí se zpátky do dob Československého vojenského letectví v Hradci a Pardubicích, do let 1945–1992. Výstava potrvá do 23. dubna 2023.

Vánoční stromy v Hradci, Jičíně, Náchodě i v Trutnově se rozzáří už tuhle neděli

V řadě východočeských měst se zítra rozsvítí vánoční stromy na náměstích. V některých k tomu budou i doprovodné programy. Vánoční strom rozsvítí kromě jiných třeba Hradec Králové, Trutnov i Jičín.

Opravy budov v zámeckém areálu Karlova Koruna jsou za polovinou

Obnova chátrajících památkových budov v zámeckém areálu Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou za téměř 100 milionů korun je ze dvou třetin hotová. Stavební práce začaly na jaře 2019 a kolaudace má být v létě 2023. Opravy znamenají zásadní proměnu...

Svařák provoní ulice Broumova, adventní trhy budou na Zlatou neděli

Kolotoč adventních trhů se nám roztočil naplno. Na Zlatou neděli přijde na řadu Broumov. Vůně svařáku a medoviny bude vycházet od broumovského kláštera. Trh začíná v 8:30 a potrvá zhruba do 13 hodin, vstupné je zdarma.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.