Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Na trutnovské Bojiště se vrací český Woodstock, organizátoři odkrývají karty

Do Trutnova se vrací Open air music festival, český Woodstock se přesouvá z Brna zpátky na Bojiště a konat se bude v polovině srpna. Hudební svátek přilákal do Trutnova tradičně desítky tisíc fanoušků.

Než samotná událost je dneska vzácný nápad. Letošní rok je pro mě o přehodnocování, říká zpěvačka Lenny

Zpěvačka Lenny patří už dlouhou dobu mezi výrazné tváře české hudební scény. Její nezaměnitelný hlas uchvátil nejen domácí, ale i zahraniční publikum. Má za sebou vydání třetího alba, spolupráci s významnými hudebníky a chystá se na turné po...

Další premiéra Klicperova divadla s Pavlou Tomicovou je na spadnutí

Klicperovo divadlo v Hradci Králové uvede zítra v pořadí čtvrtou premiéru divadelní sezony 2022/2023, inscenaci Její pastorkyňa v režii Diany Šoltýsové. Diváci se mohou těšit na hostující Pavlu Tomicovou, která se netradičně představí ve vážné...

Je první středa v měsíci, do vybraných galerií a muzeí je vstup zdarma

Dnes, jako každou první středu v měsíci, mají lidé šanci navštívit vybraná muzea či galerie zdarma. Ke dvacítce kulturních institucí se postupně přidávají další – od března Galerie „M“ ve Vrchlabí a tkalcovské muzeum Dům pod jasanem v Trutnově.

Válka na Ukrajině změnila ukrajinské výtvarnici život od základu. Nyní žije v Jičíně

Život sedmadvacetileté Viktorie Titijevské se za poslední rok změnil od základů. Rodnou Oděsu opustila z obav o život se svojí matkou Olgou Omelčenko krátce poté, co Rusko loni 24. února zaútočilo na Ukrajinu. Přes Moldavsko a Bulharsko se obě...

Divadlo Drak uvede inscenaci Twainova Huckleberry Finna. Jde o první premiéru roku 2023

První premiérou letošního roku Divadla Drak se stane inscenace Twainova Huckleberry Finna z pera Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka. Dvojice autorů před časem pro hradecké divadlo vytvořila i Bílého tesáku a Cestu, na které nová hra navazuje....

Muzeum ve Dvoře Králové připomíná výstavou historii bývalé textilky Tiba

Městské muzeum ve Dvoře Králové nad Labem otevřelo výstavu o historii bývalé textilky Tiba. Učinilo tak u příležitosti letošního 30. výročí vzniku Tiby jako akciové společnosti v roce 1993.

Hned se kino Vesmír v Trutnově bude opravovat veseleji, stát městu přiklepl dotaci

Trutnov vybojoval dotaci 69 milionů na rekonstrukci kina Vesmír. To bude stačit na polovinu nákladů. Kino by mělo být opraveno na přelomu jara a léta tohoto roku.

Galerie Na Hradě v Hradci uvede výstavu Michaila Ščigola Poslední příběh

Galerie Na Hradě v historickém centru Hradce Králové dnes otevře výstavu výtvarníka ukrajinsko-židovského původu Michaila Ščigola nazvanou Poslední příběh. Jde o jeho první velkou výstavu od jeho úmrtí loni v létě.

Archeopark ve Všestarech rozšíří stálé expozice i kinosál

Archeopark pravěku ve Všestarech na Hradecku do tří let obohatí stálé expozice, které představí archeologické sbírkové předměty Muzea a galerie Orlických hor, výsledky průzkumů z dálnice D11 či expedici Monoxylon. Rozšíří také stávající kinosál.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.