Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kultura

Jak se jmenovala druhá manželka vévody Albrechta z Valdštejna, kterou budete moci na Valdštejnských slavnostech 2023 ve Frýdlantu ve dnech 19. až 21. května vidět?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Legendární Trutnoff oznámil další lákadla letošního ročníku

Legendární festival, který se letos po sedmi letech vrací z moravského exilu do domovského Trutnova a uskuteční se v tradičním termínu od 17. do 20. 8., oznamuje další kapely.

NA JEDNOM BŘEHU nabídne Colourful People, Razam i Annet X

Festival Na jednom břehu 2023 oslaví dvacet let své existence, a to poslední květnovou sobotu v Letním kině Širák, v místě, pro které byl před lety stvořen a kam patří.

Hradecké Klicperovo divadlo odkrylo karty, chystá hned osm premiér

Královéhradecké Klicperovo divadlo zveřejnilo dramaturgický plán na novou sezónu. Ten přinese celkem osm premiér, většina bude světovou nebo českou premiérou. Činohra nabídne vedle klasických předloh i autorské texty.

Jaro v hradecké Filharmonii bude nabité, ke slovu se dostane Malý princ i jazz

Jarní a letní program Filharmonie v Hradci Králové je nabitý. Kromě klasických koncertů je v programu i jeden benefiční. Na své si přijdou i fanoušci jazzu a Filharmonie bude k vidění i na festivalu Rock for People.

V Trutnově vynesou draka, blíží se dračí slavnosti

Trutnov se chystá na dračí slavnosti. Návštěvníky čekají o prvním květnovém víkendu dva dny plné zábavy, tvoření a tajemných bytostí. Program odstartuje už v pátek.

Už se to blíží, oblíbený festival Regiony nabídne v Hradci stovky představení

Mezinárodní divadelní festival Regiony v Hradci Králové nabídne od 23. do 30. června na více než 30 místech stovky představení, koncertů a dalších akcí. Předprodej začne 9. května.

Divadlo Drak uvede na konci dubna druhou premiéru sezony To je andělení!

Královéhradecké Divadlo Drak uvede 29. dubna premiéru inscenace To je andělení! hostující režisérky Veroniky Poldauf Riedlbachové. Určená je pro děti od tří let. Půjde o druhou premiéru současné divadelní sezony 2022/2023, první byla v únoru hra...

Hořice si dnes připomínají kulaté výročí vítězné Žižkovy bitvy

Hořice na Jičínsku si dneska rekonstrukcí bitevní scény připomenou letošní 600. výročí husitské bitvy na místním vrchu Gothard. Celodenním programem s ukázkou boje současně vyvrcholí vzpomínkové akce k výročí bitvy.

TrutnOFF vyrukoval se zahraničními kapelami, zazní reggae i etno

TrutnOFF vyšel s kůží na trh, oznámil první zahraniční kapely. Poprvé v Česku vystoupí legenda reggae Andrew Tosh, doplní jej Therapy? a Asian Dub Foundation.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.