Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

OBRAZEM: Jedinečná atmosféra Regionů zaplnila centrum Hradce Králové

V Hradci Králové jde do finále oblíbený divadelní festival Regiony. Během osmi dní nabídl tři sta představení a v ulicích v centru bylo živo každý den až do nočních hodin. Jedinečnou atmosféru si každoročně nenechají ujít tisíce lidí.

Vojáci se nastěhovali do centra Hradce Králové, připomínají si 157. výročí bitvy u Chlumu

Na Chlumu budou opět bojovat vojáci a bude se tady střílet z děla. Připomínáme si další výročí bitvy z roku 1866. Třídenní akce bude ale zahájena v pátek v centru Hradce Králové.

Do hradeckého muzea se po desítkách let vrátilo téma husitství

Muzeum východních Čech v Hradci Králové otevřelo novou výstavu nazvanou JAN ŽIŽKA - husité ve východních Čechách, která seznámí širokou veřejnost s počátky a průběhem husitské revoluce v oblasti východních Čech.

Divadelní festival, Ledecká lávka nebo jarmark. Kam vyrazit o víkendu v Královéhradeckém kraji?

Dnešním dnem byl zahájen v Hradci Králové Mezinárodní divadelní festival Regiony, který potrvá osm dní. Kromě divadelních představení, se mohou návštěvníci těšit i na řadu hudebních vystoupení a doprovodných programů. Účinkující budou nejen z...

Pořadatele menších kulturních akcí podpoří Hradec Králové mimořádnou dotací. Uvolní milion korun

I v druhé polovině letošního roku se radnice v Hradci Králové rozhodla podpořit pořadatele malých a středně velkých kulturních akcí ve městě. Z městského rozpočtu uvolnila více než jeden milion korun, který chce rozdělit formou dotace. Podle...

Dokonalý svět Instagramu a hledání sebe sama, téma pro další premiéru Klicperova divadla

Klicperovo divadlo v Hradci Králové uvede dnes večer poslední premiéru této sezóny. Ve Studiu Beseda odehrají herci Podobu věci, kterou umělecký šéf Pavel Khek nazkoušel se čtyřmi služebně nejmladšími členy souboru.

Trutnov finišuje s Vesmírem, narušená statika rekonstrukci dost zpozdila

Sice s ročním skluzem, ale přece. V Trutnově finišuje rekonstrukce kina Vesmír. Jde o největší investici města za poslední dva roky, která dosáhne téměř 120 milionů korun.

Hradecké ulice zaplní už brzy divadelní festival Regiony

Už se to blíží. V Hradci Králové začne v pátek 23. června oblíbený Mezinárodní divadelní festival Regiony. Během osmi dnů nabídne stovky představení, koncertů a dalších akcí.

Letošní Rock for People potvrdil z pohledu policie pověst klidnějšího festivalu

Policie nemusela při letošním ročníku hudebního festivalu Rock for People v Hradci Králové řešit vážnější problémy nebo narušení veřejného pořádku. Policisté zaznamenali především prohřešky v dopravě či drobné krádeže.

Rock for people je tady, parkovacích míst by mělo být dost

V Hradci Králové startuje hudební festival Rock for People. Loni sem dorazilo třicet pět tisíc lidí, letos se čeká až čtyřicet. Policie je ve střehu, i když se podle ní jedná o klidnější festival.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.